Болката исчезнува за 12 часа? Сите го имаме дома, но никој не знае дека тоа е најдобриот лек за болки во кичмата.

Болките во грбот не се нималку наивна работа. Тие болки може да бидат многу силни, од нив да не можеме да се свртиме на страна или да се баведнеме, со што е намален квалитетот на нашето работење.

За среќа, постои решение кое ќе ви помогне да се ослободите од тие болки:

Инаку, мора да обратите внимание на своето држење. Немојте да седите подгрбавено, одете исправено. Обратете внимание во каква положба спиете. За грбот е најдобро да спиете на што потврд кревет. Движете се, не седете премногу, станете, прошетајте малку, вежбајте.

Доколку почувствувате болки, не посегнувајте веднаш по медикаменти против болки. Тие само ќе го намалат интензитетот на болките во одреден рок, но нема да ја отстранат причината. Но затоа пак ќе им наштетат на другите органи а можно е и создавање на зависност. Затоа, не ги користете често.

Подобро е тогаш да земете некој природен лек од кој ќе немате штетни последици. Овој лек ќе ви помогне при болки во рбетот, општо во грбот и вратот: истолчете лук, ставете во газа и нанесете на болното подрачје да делува околу два часа.

Покрај тоа, може да земете четири чешниња лук и да ги сварите со 200 мл млеко. Испијте  една шолја, а можете да додадете мед за да го подобрите вкусот.