Денеска, од д-р Марио ќе дознаете кои витамини се најважни за да се ослободите од честото ноќно мокрење. ЗОШТО ИМАТЕ ЧЕСТО НОЌНО мокрење? Има многу причини, но најчести се инсулинската резистенција и дијабетесот.

Проблемот е во тоа што многу луѓе имаат проблеми со инсулинот и шеќерот без воопшто да го сфатат тоа.

Мора да знаете дека високата концентрација на шеќер во организмот значително ја нарушува функцијата на мозокот и нервите. А мозокот и нервите се одговорни за нормална функција на мочниот меур и мокрење.

Постојат два термини кои се користат за да се опише честото мокрење: „полиурија“ се однесува на зголемен волумен на урина, а „зачестено мокрење“ се однесува на зголемена фрекфенција на мокрењето, односно, нормално количество урина, но потреба од почесто одење во тоалет.

Луѓето со често ноќно мокрење имаат потреба за мокрење неколку пати во текот на ноќта…

Кај дијабетес тип 1 и тип 2, телото се обидува да се ослободи од неискористената гликоза преку вашата урина, што предизвикува често мокрење и производство на поголемо количество урина.

Покрај честото мокрење, некои други вообичаени симптоми на дијабетес вклучуваат промени во тежината, вкочанетост или пецкање во рацете и нозете, чести инфекции и сува кожа.

ЗАТОА, Зачестеното ноќно мокрење ЧЕСТО Е ПРОБЛЕМ СО ЛОША ИНСУЛИНСКА ФУНКЦИЈА, ИНСУЛИНСКА РЕЗИСТАНЦИЈА, ПЕРИФЕРНА НЕВРОПАТИЈА И ДИЈАБЕТЕС!

ВИТАМИНИ НА ГРУПА Б

Во вашето тело треба да ги внесете најважните витамини за мозокот и нервите… А тоа се ВИТАМИНИ од Б ГРУПА!

ОСОБЕНО ВИТАМИН Б1 (ТИАМИН). Овие витамини се градбени елементи на нервите, особено на обвивката околу нервите наречена миелинска обвивка.

Витаминот Б е коензим кој телото го користи за метаболизирање на храната за енергија и одржување на правилната функција на срцето и нервите.

Тиаминот игра важна улога во помагањето да се свари и извлече енергија од храната што ја јадеме со претворање на хранливите материи во употреблива енергија во форма на аденозин трифосфат (ATP).

ТОА Е ГРАДЕЖЕН ЕЛЕМЕНТ НА ​​МОЗОКОТ И НЕРВИТЕ

ВИТАМИН Б1 Е МНОГУ ВАЖЕН ЗА ЛУЃЕТО СО ДИЈАБЕТЕС, ЗАТОА ШТО ГИ ЗАБАВУВА ПРОБЛЕМИТЕ ШТО СЕ ПОЈАВУВААТ КАЈ: ЦРН ДРОБ, ОЧИТЕ, БУБРЕЗИТЕ ИЛИ СРЦЕТО!

ПОМАГА ВО ПРИРОДНО НАМАЛУВАЊЕ НА СТРЕСОТ, И ПРОМОВИРА МНОГУ ПОДОБРА ФУНКЦИЈА НА МОЗОКОТ.

Во превод, тоа значи подобра функција на мозокот, нервите а со тоа и на мочниот меур.

Тиаминот (витамин Б1) е витамин растворлив во вода кој се користи во речиси секоја клетка во телото. Тој е особено важен за одржување на нивото на енергија и здрав метаболизам.

Се користи во комбинација со други витамини од групата Б, кои го сочинуваат „витаминскиот комплекс Б“, за регулирање на важните функции на кардиоваскуларниот систем, ендокриниот систем и дигестивниот систем.

Секогаш земајте витамин Б комплекс во додатоците на храна или јадете храна богата со овие витамини.

ЗА ИНФЕКЦИИ НА УРИНАРНИОТ СИСТЕМ ЌЕ ВИ ПОТРЕБЕН ВИТАМИН Ц ВО КОМБИНАЦИЈА СО БИОФЛАВОНОИДИТЕ. ОВОЈ ВИТАМИН ИМА СИЛНО АНТИБАКТЕРИСКО И АНТИВИРУСНО ДЕЈСТВО И ГО ЗАЈАКНУВА ИМУНИТЕТОТ.

Овие витамини добро е да ги комбинирајте со диета наречена „интермитентен пост“. Јадете 2 оброци на ден со 16-часовен пост, со секојдневна пауза од храна…

Доколку ја следите оваа диета, земајте витамини од групата б и витамин ц, имате големи шанси да ја подобрите функцијата на уринарниот систем, а со тоа природно го лекувате зачестеното мокрење во текот на ноќта. Д-р Марио можете да го слушнете ОВДЕ.