Овен

Конечно тврдоглавоста ќе биде конструктивна и со тоа ќе се постигнат две многу важни за вас цели кои беа прогонувани долго време. Годината ќе биде исполнета со многу врвови, кои ќе ги покорувате еден по друг.

Единствениот услов сето да помине како по вода е да не престанете да верувате во себе. Не ја заборавајте поговорката дека “многу арно не е на арно” – оваа година ќе ви го докаже спротивното.

На личен план ќе го добие најголемото изненадување, за кое дури не сте ни сонувале. Радувајте и се на следната година, тоа е вашата година!

Близнаци

За вас тоа ќе биде годината на заедничката љубов. За оние кои се уште не го откриле својот партнер/ка, верувале или не – тоа ве чека. Вистинската љубов се открива ретко, но кога човек не губи надеж, сè е можно.

Не се плашете и не бегајте од судбината. За останатите, кои веќе имаат партнер, тоа е годината на големите чекори и големите одлуки. Земајте ги храбро и не мислете дека брзате- ако срцето ви кажува дека тоа е правилно, верувајте му.

Вага

Никогаш не кажувај “никогаш”! Ова мора да е вашето мото во новата 2018 година. Ќе сфатите дека нема невозможни нешта и сте способни за многу повеќе отколку што мислите.

Оваа година ќе дознаете што значат за вас блиските и пријателите и во многу односи ќе бидете во центарот на вниманието. Ќе најдете нова страст, со која ќе ги вчудоневидувате блиските кои ве познаваат добро и никогаш не би претпоставиле дека сте толку добри во нешто толку различно. Годината ќе биде опасна, уживајте во неа.

Шкорпија

Не се ограничувајте со целите кои си ги поставувате оваа година, бидејќи сте во виорот и можете сè. Пред сè ќе се покаже дека сте незаменливи на работното место кое ќе ви даде нова сила и голема доза самодоверба, од која имате потреба.

Да ви ја свртат работата во страст не е невозможна мисија. Од друга страна вашиот личен живот ќе претрпи многу динамични промени, од кои ќе ви се измеша светот … во убава смисла. Ќе бидете клучната фигура во една врска, која ќе ви покаже што е да сакаш вистински.