Како точно ќе влијае на секој хороскопски знак зависи од тоа во која куќа ги имате Рибите. Конјукцијата на Јупитер со Нептун во Риби ќе се случи точно на 12 април, а се работи за положбата на планетите, што не се случува често. Всушност, овој феномен се случува само еднаш на секои 166 години, а неодамна го открија астролозите.
Овој транзит ќе му донесе среќа на речиси секој знак, но не подеднакво. На некои знаци ќе им се случат некои работи за кои никогаш не сонувале, а како точно ќе се одрази овој транзит на секој хороскопски знак зависи од тоа во која куќа ќе им се најдат Рибите.
Овен

Рибите се во вашата 12-та куќа, што значи дека влијаат на вашата потсвест, како што се соништата, тајните и емоциите. Ако сте имале некои проблеми во претходниот период, сега конечно сè ќе почне да има некаква смисла. Минатото ќе го оставите таму каде што припаѓа и ќе направите големи чекори напред.
Бик

Рибите се во вашата 11-та куќа, што значи дека оваа позиција на планетата ќе влијае на пријателствата, поддршката што ја добивате од блиски луѓе и иновативните идеи. Ќе се чувствувате одлично, а успесите ќе продолжат да доаѓаат! Ве очекуваат значајни промени кога се во прашање здравјето и меѓучовечките односи, сè ќе биде во ред. Ќе бидете наградени за целиот труд што го вложувате.
Близнаци

Рибите се во вашата десетта куќа, па овој транзит на планетата ќе влијае на вашиот социјален статус и кариера. Ќе имате одлични идеи, осмелете се да сонувате големи соништа! Конечно гледате што ви стои на патот и сега знаете по кој пат да одите. Бидете храбри, ќе ви се исплати!
Рак

Рибите се во вашата деветта куќа, па оваа позиција на планетата ќе влијае на патувањето и образованието, но и на вашата поврзаност со себе. Конјукцијата на Јупитер со Нептун во Риби ќе ви помогне да имате многу поголема доверба во себе, што значи дека повеќе ќе ја слушате вашата интуиција. Емпатијата ќе биде многу изразена, како и љубезноста, а блиските луѓе ќе ви помогнат подобро да ги разберете вашите соништа.
Лав

Рибите се во вашата осма куќа, што значи дека конјукцијата на Јупитер со Нептун во Риби ќе има најголемо влијание врз вашиот внатрешен мир и интимност. Овој период ќе биде одличен за вас затоа што ќе сфатите дека сите ваши соништа се можни, и многу сигурно остварливи. Отсекогаш сте верувале во себе, но тоа ќе биде уште поизразено во овој транзит на планети, а тоа ќе ве поттикне да одите напред.
Девица

Рибите се во вашата седма куќа, а оваа позиција на планетата ќе има најголемо влијание врз меѓучовечките односи и paмнотежата. Време е да се ocлободите од минатото и да направите простор за вашите соништа. Конечно ќе се разбудите и ќе сфатите дека сте „најважната“ личност на планетата. Со други зборови, во претходниот период бевте премногу cтpoги кон себе, а сега е време да си дадете малку љубов.
Вага

Рибите се во вашата шеста куќа, па овој транзит ќе има најголемо влијание врз вашето здравје, дневна рутина и кариера. Ќе се чувствувате одлично, ќе зрачите и ќе ширите оптимизам насекаде околу вас. Сакате да постигнете многу, а овој транзит ќе ве натера да сфатите дека треба да yживате во сето тоа. Ѕвездите ви се наклонети, а за да постигнете сè што сакате, потребна ви е храброст, која секако не ви недостига.
Cкорпија

Рибите се во вашата петта куќа, а овој транзит на планетата ќе има најголемо влијание врз љубовта и креативноста. Ќе имате многу енергија и ентузијазам, ќе ви биде изразена интуицијата и ќе носите многу мудри одлуки. Верувате во себе и во најдоброто во луѓето, исполнети сте со љубов и yживате да ви возвраќаат.
Стрелец

Рибите се во вашата четврта куќа, па овој транзит на планетата најмногу ќе влијае на вашето семејство и на ситуацијата во домот. Ќе бидете многу cмирени и ќе ја отфрлите секоја негативност од себе, а вашата креативност ќе биде толку изразена што голема е веројатноста сите да бидат воодушевени од вашите идеи и талент. Исто така, оваа позиција на планетата ќе ја поттикне вашата желба за знаење и ќе ве поттикне да бидете уште подобра личност.

Јарец

Рибите се во вашата трета куќа, па оваа позиција на планетата ќе има најголемо влијание на комуникацијата со пријателите, семејството и колегите. Спојот на Јупитер со Нептун во Риби ќе ви донесе внатрешен миp и опyштен пристап кон сè што се случува околу вас.

Нормално имате проблем да си го oтежнете животот, но сега конечно ќе сфатите дека вие сте всушност центарот на сите ваши проблеми, а не некој друг. Преземањето одговорност за вашиот живот ќе направи сè да ви изгледа полесно одеднаш и ќе започнете „нов“ живот.

Водолија

Рибите се во вашата втора куќа, па претстојниот транзит на планетата ќе влијае на вашите финансии и самодоверба. Конечно ќе сфатите дека е во ред да правите што сакате, и не само тоа, туку ќе имате толку многу самодоверба и самопочит што ќе направите нешто посебно од тоа. Доколку сте креативна личност, пред вас е навистина одличен период.

Риба

Рибите се во вашата прва куќа, па конјукцијата на Јупитер со Нептун во Риби најмногу ќе влијае на вашиот идентитет, привлечност и начинот на кој се претставувате пред другите.

Следниве работи се одлични за вас, ќе имате впечаток дека имате волшебно стапче со кое можете да промените сè што сакате и да ги остварите вашите соништа што се однесува до љубов, финансии, здравје и семејство. Ќе ви се остварува речиси сè што ќе посакате, па затоа оваа ненадејна моќ искористете ја за некои добри дела кои ќе ги направите за другите, но и за себе.