Астролозите истакнуваат дека некои знаци ќе имаат повеќе финансиски среќа од другите. Влегувањето на Венера во Риби и Меркур во Бик следната недела ќе донесе промени кај сите знаци, а астролозите истакнуваат дека некои знаци финансиски ќе имаат поголема среќа од другите.
Играме уште еден ѕвезден рулет, а позицијата на планетите се менува, така што одредени хороскопски знаци ќе имаат корист во недела до 17 април. Ако се прашувате кој ќе има повеќе пари следната недела, тогаш треба да знаете дека тоа се Бик, Овен, Водолија и Риби.
Меѓутоа, Венера нема да ги остави со празни раце ниту другите знаци, така што овој период сите ќе бидат победници, според старата позната анегдота: кој има среќа во љубов, нема толкава среќа во пари и обратно. Но, за некој знаците резервирале успех и на љубовно и на финансиско поле, па проверете дали сте меѓу тие знаци:
ОВЕН

Влегувањето на Меркур во Бик ви носи подобрување на финансиската состојба. Тоа не е огромна сума на пари, но е доволна за да се решат постоечките проблеми.

БИК

Долго време не сте финансиски стабилни, а сега таа ситуација се менува. Меркур влегува во вашиот знак и покажува дека парите ќе дојдат исклучиво од вашите напори. Тоа значи дека е време да барате покачување. Бидејќи Уран е во вашиот знак, сепак треба да внимавате во што ги вложувате парите.
ВОДОЛИЈА

Од сите хороскопски знаци, најмногу вам ви одговара планетарната гужва кај Рибите. Тоа значи дека имате можност да заработите пари од многу страни. Имате можност да добиете работа со скратено работно време. Венера во второто поле укажува дека ќе добиете вредни подароци, па затоа подгответе се за изненадувања.
РИБА

Треба да ја искористите неверојатната положба на планетите во вашиот знак до 10 мај за да заработите повеќе. Ова е планетарен настан кој се случува не само еднаш во 12 години, туку ви дава можност да го добиете она што го заслужувате.

Еве што значи кога Венера поминува низ знакот на Рибите – астролозите напоменуваат дека токму во тој период не се очекуваат никакви лоши аспекти, туку напротив. Првите денови од нејзиното влегување нè очекува љубовно поврзување со Уран каде е нагласен аспектот на Венера Уранија, ocлободената небесна Венера.
Ова носи ненадејни и неочекувани романси, ненадејни добри вести, неочекувани љубовни изјави. Ова е аспектот на пеперутките во стомакот и среќните насмевки. Аспектот на Венера и Нептун ќе биде зајакнат од влијанието на Плутон, што ќе ги продлабочи љубовните врски, ќе им даде силно чувство за длабока љубов и неверојатни и креативни уметнички проекти.
Рибите се знак каде што Венера најдобро се чувствува и го извлекува најубавото од нив – уметност, танц, песна, поезија, фотографии од бајки, љубов и универзално, романси со среќен крај бидејќи ова е бајка на Венера. Ова е најчистата безусловна љубов без очекувања и его лаги.
Од 20.4. до 3.5. нè очекува спој со Нептун каде најсилно ќе бидат нагласени романтиката, фантазијата, егзалтацијата, духовноста, средбата и комуникацијата со божествените суштества во нефизичките светови.
Овде Венера може да претера и да оди во ескапизам и нереални фантазии, разочарувања и страдања, но исто така е дел од симболиката на Рибите. Во традиционалната астрологија, Венера и Јупитер се сметаат за показател за среќна љубов, врска, брак.
Тие даваат и популарност, привлечност, среќни можности, подароци, задоволство, добри пријателства, дружење и забава.вОваа Венера најмногу позитивно ќе влијае на самите Риби, како и на Ракот, Скорпијата, Бикот и Јарецот и кај оние кои кои ги имаат некои од овие знаци понагласени во подзнак или Месечина.