Бројката добиена од датумот на свадбата може да открие многу за причините за стапување во брак

Луѓето избираат датум за венчавка доколку тој има некакво значење за нив, а нумеролозите се убедени дека токму овие бројки од датумот влијаат на бракот на поединецот.

Бројката добиена од датумот на свадбата може да открие многу за причините за стапување во брак. Едноставно соберете го месецот, денот и годината во која сте се венчале или ќе се венчате, додека да добиете едноцифрен број.

Пример: Ако датумот на свадбата беше 6/12/1999 година, тогаш соберете на овој начин: 1+2+6+1+9+9+9 = 37, 3+7 = 10, 1+0 = 1.

Значењето на броевите

Еден

Со овој свадбен број владее Сонцето. Тоа има големо значење за вас како пар, но и за секој поединец пред брак.

Додворувањето било прилично незаборавно, и траело можеби и малку подолго од вообичаеното, а начинот на кој сте се запознале е прилично романтична приказна, речиси како рака на судбината.

Оваа бројка открива дека сте многу топла и емотивна двојка. Помеѓу двајцата партнери постои голема желба бракот да успее, дури и ако во минатото имало големи љубовни разочарувања.

Пред да одлучите да се венчате, и двајцата темелно сте ја преиспитале таа одлука. Многу добро знаете што му се допаѓа или што не на вашиот партнер, се трудите и сакате, а единствениот можен проблем е можеби тоа што го земете здраво за готово.

Два

Луѓето чиј датум на венчавка го носи овој број имаажле (или ќе имаат екстремно голема или екстремно приватна свадба, доколку сè уште не ја направиле веселбата).

Исто така, оваа бројка е поврзана со некои тајни, можни проблеми со семејството. Овој пар е врзан со страст и добри намери, но често е потребна поголема емоционална зрелост, што може да резултира со неразумни расправии, како што се оние за неоснована љубомора и незадоволство.

Убавата страна на врската е тоа што е украсена со сонлив и детски ентузијазам. Токму тоа и дава трајност на вашата врска, а помага и во надминување на проблемите како што се решавање на станбеното прашање, кредити…

Децата ќе ја зајакнат врската и ќе ја направат посериозна, а важно е овој пар да научи да ги решава несогласувањата без да негодува и инаети.

Три

Овој број е одличен датум за финансиски просперитет, а исто така и за брак, кој е поврзан со добра репутација, моќ и статус. Има некои противници на овој брак, а самата двојка може да изгледа воздржана однадвор.

Зад четири ѕида не се тоа – и во љубовта и во кавгите одат во крајности. Оваа бројка носи и поголеми шанси за многудетно семејство, со три или повеќе деца.

Бракот го зајакнуваат заедничките проекти и цели, а најголемиот предизвик е дистанцирањето поради лошата комуникација и повлекувањето во себе. Љубовта е одлична, а треба да работите на намалување на егото на партнерот.

Четири

Овој број е поврзан со голема верност и лојалност, брак кој најмногу наликува на традиционалните, длабоките и сериозните. Овој пар може да работи заедно и да постигне многу, а нумеролошки нивната врска е поврзана со судбината.

Партнерите си ги исполнуваат емоционалните потреби и чувствуваат голема сигурност еден во друг.

Единствениот можен проблем во оваа врска е прифаќањето на рутината, односно премалата работа на страста во врската која во подолг временски период ја претвора повеќе во пријателство, а помалку во љубовна врска.

Пет

Оваа бројка укажува на пар како врска на поединци кои многу добро се согласуваат, но ја сакаат својата слобода и сметаат дека гледањето во иста насока е доказ за љубов.

Тие нужно го делат истиот систем на вредности, а врската се збогатува со патувања, промени и дружење.

Тие често ќе се преселуваат, менуваат работни места и проекти, но токму таквите вибрации го одржуваат шармот и чувството на заедничка борба со животот што ги поврзува. Покрај тоа, оваа врска е многу cексуална – колку што е и интелектуална.

Шест

Овој број е поврзан со екстремна емотивност, Венера, убавина, желба и љубов. Во него има многу смеа и солзи. Тоа се обично партнери кои се и крајно емотивни, разиграни, но и горди.

Тие се способни да разговараат и да се расправаат со часови, хранејќи се со комплименти и изрази на љубов едни со други. Најголем предизвик за оваа врска е прекумерната љубомора и посесивност од едната страна.

Седум

Парот кој го избрал овој датум за денот на својата венчавка треба да биде внимателен. Тој е поврзан со многу тензии, пречки и осуда од другите.

Овој пар треба да се пази од луѓето кои можеби ќе сакаат да ги разделат, да не чуваат тајни еден од друг и добро да се советуваат во се.

Овој број може да потекнува од пар состојан од различни религии, раси или други пречки. Најголем предизвик е мешањето на други луѓе во нивниот брак.

Осум

Парот кој се венчал или ќе се венча на овој ден е исклучително компатибилен речиси во секој поглед. Емотивните и физичките изливи на љубов се важен дел од нивната врска и уште долго време ќе разменуваат погледи и допири под масата.

Заедно можат да постигнат многу и да бидат навистина среќни, а важно е да имаат доволно разум за финансиските прашања, за да не ја загрозат нивната финансиска сигурност.

Исто така, еден од партнерите може да биде склон кон пороци и треба да се внимава целосно да не се предаде за да не се уништи бракот, а љубовта меѓу нив е исклучително тешко да се уништи.

Девет

Овој број е поврзан со Нептун, тајни и судбина. Односот меѓу партнерите е првенствено духовен, логичен и спонтан. Свадбата не била осмислена, само се случила како резултат на желбата на таа љубов.

Тие меѓусебно се поддржуваат, си даваат слобода и разбирање, а единствениот можен проблем на кој треба да внимаваат е физичкото дистанцирање и прељубата.

Тоа може да се спречи со самоконтрола и одбивање да флертувате со други луѓе, бидејќи овој брак може да го преживее неверството, но ќе остане само како оној на хартија.