Постојат мажи кои се со толку ужасни личности, па дури и најпознатите мили домаќинки се принудени да ронат солзи секој ден поради нивниот темперамент и недостатокот на чувство за такт.

Она што ќе налути еден маж, не би направило никаков впечаток на една обична жена и обратно, велат психолозите.

Видете кои се петте најстрашни хороскопски знаци на мажите кои според астролозите е најдобро да се избегнуваат од дамите:

Шкорпија

Скорпионот е кралот на најтешките карактери. Претставниците на овој знак земаат што сакаат и кога сакаат, без да се во согласност со никого.

Жесток јазик, кривична суштина, его и ниту грам желба да отстапуваат. Но најмногу страшни се кон партнерот – злобно љубоморни, опседнато и безмилосни. Си измислуваат непостоечки престапи и со огромно задоволство го казнуваат партнерот.

Често се однесуваат кон луѓето како кон свои предмети. За да преживеете до нив, треба задолжително да се проголта и да се согласувате со секое нивно решение.

Едно пријателство или врска со Шкорпија може да ви нанесе емоционални штета за цел живот, сметаат астролози.

Овен

конфликтни, импулсивни и безпардонскаличност. Мажот Овен не мисли за последиците, може да истрела 10 погрдни зборови во секунда и да те сруши психички само за ден.

Воопшто не му е гајле за мислењето на луѓето, бидејќи тој е секогаш во право, а другите … другите не се разбрале, или едноставно грешат. И како прскање зачин има огромни барања кон сè и секого. Пројавите му на егоизам се доста чести, но тој никогаш нема да го признае.

Не признава и грешки, а бара друг начин (на пример подарок) да си ја “откупи” вината. При тоа нема да пројави желба да разговарате за проблемот. Да се разбереш со Овен, е многу тешка задача. А дури и да успееш, мирот ќе трае максимум 2-3 дена.

Потоа тој повторно тргнува со роговите напред во потрага на својата вистина за животот, која често е во спротивност со онаа на неговата сопатничка.

Јарец.

Мажите Јарец се исклучително независни. Смели се и наметнат своето мислење до крај. Воопшто не се загрижени дека може да им се наложи да тргнат против сите останати.

Тврдоглавост е второто во нив и ќе ви е навистина тешко да го натерате да направи нешто што не сака.

Комуникацијата со него исто така не е лесна, бидејќи тој презира повеќето луѓе (тие едноставно не се на нивото) и комуницира со нив по должност или од досада. А како додадеме вродените нрдоследности, да му бидеш интимен партнер станува не лесна задача.

Риби

Претставниците на знак Риби се премногу посебни мажи. Тие имаат силно развиена интуиција, но понекогаш паѓаат во таква дупка да не слушаат во неа, а се водени од една претерана сомнителност.

По карактер се бунтовник, имаат свое мислење за сè и ако една жена се обиде да ги побие, може и да ја загуби нивната љубов.

Мажите Риби или прифаќаат безрезервно една жена, или ја отфрлаат категорично. Со нив е тешко да се создаде само пријателство.

Ако сакате да ја задржите маж од овој знак, не му правете забелешки за хаосот кој тој го создава околу себе, тоа ги дразни.Репликата “Може ли 100 евра за да си купам нова торба?”, Исто така е целосно табу – рибите мразат да даваат пари на своите жени.

Стрелец

Мажот Стрелец е романтичен идеалист кој обожава да го обиколува светот. Овој маж е одличен, само што не сака да си седи дома и од 12 месеци во годината може да ги топли брачната одаја најмногу два, три.

Барем ако зависеше од него, не би се откажал и од омилената жена, така и од трите уште омилени млади љубовници.

Слободољубиви и авантуристички, вечен патник, овој маж сака жена која ќе се разбира, прифаќа и споделува потреби да е секогаш на пат и секогаш вљубен во уште “Мис Перфектна”. Ако сакате маж за сериозна врска, Стрелецот категорично не е за вас.

Да се поврзе со овој слободољубив дух ќе биде вистински предизвик. Лесно ќе го запалите неговиот интерес, тешко ќе го натерате да остане, предупредуваат астролози.

Овој антички кентавр кој е мешавина помеѓу маж и пастув, цени високо слобода и ќе почитува само партнерка која не му ја одзема. Искрен е до глупост и често може да каже работи кои нема да ви се пријатно да слушнете, но барем ќе сте сигурни дека токму тоа го мисли.

Стрелецот сака да се забавува, но брзо ќе азљуби жена која е варијабилна во чувствата. Усилибите кои ќе ги вложите, за да натерате стрелец да се врзе, да знаете вредат.

Штом се оддаде еднаш, тој е многу лојален и верен (во смисла дека нема да ве шутне поради трите млади љубовници, а ќе им објасни дека има жена која ја сака и со која планира да остари). Сепак не треба да се запамети дека мажот Стрелец сака да сака.