Ако имате проблеми со пушењето и сакате да престанете, но никако да ги оставите цигарите, тогаш ова е вистинското решение за вас. Постојат голем број луѓе пушачи на кои тоа им причинува големи здравствени проблеми. Кога ќе станете активен пушач, тешко е да се откажете. Постојат многу таканаречени препарати, но не се ефикасни. Како и да е, еве, постои решение и за овој проблем!

Всушност, тартар кремот (калиум битартрат) кој се користи за готвење и чистење, може да помогне во елиминација на никотинот. Еве неколку начини како може да биде од помош:

1.Не го нанесувате на лице туку го пиете: една лажичка помешана со чаша џус, секој ден.

-Исто така, го регулира притисокот.

2.Измешајте лажичка тартар крем со чаша вода. Пијте го тоа секоја ноќ и вашиот притисок ќе се врати на нормала.

3.Тартар кремот ги уништува бактериите кои ги инфицираат уринарните канали, а може да ве ослободи од проблемите.

4.Сто грама тартар крем има 2 милиграми магнезиум во себе. Поради тоа ги намалува болките предизвикани од артритис.

А сега доаѓаме до проблемот. Како да се ослободите од никотинот?

Ако го замешате тартар кремот со џус, ќе му се промени вкусот на никотинот на полошо. Од секоја цигара ќе се чувствувате неугодно и повеќе нема да уживате во никотинот.