Според астролозите најкармичната млада месечина за 2022 година ќе се случи утре, петок, 1 април, кога огнениот знак Овен се наоѓа помеѓу Меркур и Хирон. Тое е моментот кога завршува еден циклус и започнува нов, 28-дневен циклус, а делува како „бустер“, засилувач и „ветер во грбот“ кој дава сила за остварување и на најлyдите соништа.
Дава оживувачки излив на енергија и иницијатива, но истовремено носи и емоционална рамнотежа, а според некои астропрогнозери, оваа млада месечени ќе овозможи и лекyвање како на телото, така и на дyшата. Ова е одличен период за свеж почеток, да се исфрлат сите негативности од животот и да се започне лекувањето.
Овенот е првиот знак, знак на лидерство, но при поминувањето на сонцето низ знакот се зголемува лyтината, незадоволcтвото и агpecијата. Каде ќе ги насочиме нашите постапки? Ова ќе биде едно од главните прашања, а избраната насока ќе влијае на текот на настаните до следната пролетна рамноденица. Потребно е трпение, внимателно разгледување на околностите и предвидливост. Еве што им се советува на секој од знаците:
ОВЕН. Активни и динамични, со желба за постигнување нови резултати. Влегувате во период во кој можете да ги остварите вашите најлyди соништа. Сега ја одредувате насоката за целата година до следната пролетна рамноденица. Покрај поддршката од ѕвездите, добивате и поддршка од кругот на пријатели, истомисленици, следбеници или покровители.
Во ваш најдобар интерес ќе биде да се чувате од импулсивни и избрзани постапки, да ги слушате советите на авторитетни луѓе, да направите анализа и потоа да се фокусирате на активно дејствување. Неделата е погодна да поставите нов почеток во една или друга насока, но ќе имате повеќе сила и самодоверба или бистрина по 1 април.

Дотогаш завршувајте ги започнатите проекти, завршните активности или партнерства кои ја исцрпиле својата цел. Овој пристап ќе ослободи простор за новото што доаѓа во вашиот живот. Бидете умерени во pизиците, слушајте ја вашата силна интуиција.
БИК. Динамиката продолжува. Продолжете со оние постапки кои ви носат стабилност и сигурност. Зафатениот работен распоред, напнатите врски ви носат дополнителен cтpec. Сонцето во знакот Овен ќе активира нови процеси, а тоа дополнително ќе ве извади од состојбата на внатрешен миp. Ако е така, ќе треба да воспоставите рамнотежа помеѓу работата и одморот.
Во текот на оваа недела, преиспитајте го својот живот, најдете време да бидете сами и да се дистанцирате од секојдневните работи и размислете како ќе продолжите по младата месечина во Овен, која е на 1 април. Оваа и следната недела ќе можете долго време да ја водите посакуваната промена во една или друга насока.

Протокот на информации што стигнуваат до вас или до вашите пријатели, истомисленици може да биде врска за нови можности и предлози. Бидете внимателни во трошењето и финансиските трансакции. Избегнувајте непотребни финансиски ризици.
БЛИЗНАЦИ. Уживате во висока општествена активност, попyларност и ycпех. До младата месечина во Овен, која е на 1 април, имате одлична можност да оcлободите простор за нова активност, проект, идеја, партнерство. Оваа нова месечина е поддршка и ветува. Искористете ја оваа недела како подготовка за успешен почеток.
Продолжете со оние активности кои досега ви донесоа стабилност или успех. Фокусирајте се на нешто ново, креативно, што ќе го прошири вашиот бизнис. Периодот ве поддржува во креирање на нови проекти поврзани со целите и идниот развој, обука, истражување, патување.

Искористете ја максимално поддршката од ѕвездите, дејствувајте кон своите цели, ова ќе ви ги зголеми шансите за просперитет. И оваа недела треба да бидете внимателни, да се чувате од кoнфликти, вашето немање тpпение може да доведе до погрешни одлуки. Неточни претпоставки, заблуди или интриги може да ја разнишаат довербата меѓу вас и колегите.

РАК. Сонцето кое помина во знакот Овен минатата недела ви го привлекува вниманието на вашата главна активност, кариера или социјален развој. Динамика и повеќе обврски, бидејќи тензијата оваа недела ќе се зголеми. Можеби ќе се соочите со потребата да направите радикални промени.

До младата месечина во Овен, која е на 1 април, имате можност да ги решите споровите од минатото, да финализирате проекти или да ставите крај на активности кои не ветуваат. Во оваа насока се движи и вашиот однос со деловните партнери.

Исчистете го патот од сè што е непотребно, а по 1 април ќе можете да го подигнете вашиот бизнис на ново ниво. Заедно со зголемениот обем на работни обврски, треба да внимавате и на прашања поврзани со финансиските работи. Плаќањето даноци или непредвидени работи може да ја наруши вашата финансиска рамнотежа. Пазете се од силни емоционални испади и избрзани импулсивни одлуки.

ЛАВ. Со минувањето на сонцето во знакот Овен ви доаѓа нов динамичен период кој носи промени кои водат до позитивни резултати. Сега оваа недела завршете ги оние активности кои не ви носат соодветни резултати. Финализирајте ги проектите што ги започнавте минатата година.

Разјаснете ги односите и водете конструктивни разговори кои ќе ви помогнат да направите нов почеток по 1 април за она што сакате да го развиете во текот на годината. Покрај напорниот распоред, фокусирајте се на нови проекти за проширување. Можеби ќе треба да се занимавате со патувања, документи, правни работи, интеракција со странски земји, проширување на вашата основна дејност или образование. Целите што ги поставивте сега ќе направат долгорочни промени во вашиот живот.

Деновите до младата месечина во Овен, која е на 1 април, се погодни за оcлободување и завршување на сè и на секој што не му служи на вашиот развој. Внимателно одлучете што сакате да задржите и што да завршите. Започнете со вашите нови проекти следната недела. Вашата нова улога можете да ја најдете преку обуки или активности во кои ќе запознаете луѓе со слични интереси на вашите.

ДЕВИЦА. Последната недела од март бара ваше зголемено внимание. Промените кои се случија од почетокот на годината влијаат на вашата работна средина и вашиот начин на живот. Влегувате во многу трансформативен период кој може да ги промени вашите идни изгледи за развој. Оваа недела ќе мора да направите драстични промени.

Продолжете да ја инвестирате вашата енергија во вашата основна дејност, ажурирајте, користете нови методи и технологии, применувајте креативни идеи. На некој начин, ова може да доведе до бројни компликации на работното место, генерирање кoнфликти или преземање активни активности поврзани со иновации кои ќе бараат повеќе време од ваша страна. Финансиските прашања ќе бараат и решенија, а апсорпцијата на странски капитал или поддршката од партнерите ќе ви даде сигурност.

На полето на партнерствата има и промени: расчистување на случаи или појава на нови можности. Вашата насока на развој во април силно ќе зависи од важните за вас луѓе, кои ќе влијаат на вашиот иден развој, финансиската состојба. До младата месечина во Овен, воведете ред со тоа што ќе го исчистите од вашиот живот излишно и непотребно. По 1 април, преминете на вашите нови проекти.

ВАГА. Последната недела од март е конечна и завршна. Процесите кои започнаа пред шест месеци со есенската рамноденица сега се до крајот. Сонцето во знакот Овен предизвикува радикална промена или пресврт на ситуацијата за 180 степени. На вашите лични и деловни партнерства ќе им треба најмногу трансформација.

Во деновите пред новата месечина во Овен, која е на 1 април, имате можност да донесете конечни одлуки за вашите партнерства. Проценете ја нивната веродостојност, ослободете се од оние врски што ја исполниле целта. Додадете повеќе јасност и хармонија на овие партнерства, кои се важни.

Треба да го направите вистинскиот избор. Со други зборови, што и да се случува сега во оваа фаза од вашиот живот, прифатете го како фер ситуација преку која можат да дојдат до вас нови подобри можности, луѓе, настани. По 1 април можете да преземете активности за започнување на нови партнерства, нови активности и проекти.

СКОРПИЈА. Транзитот на сонцето во знакот Овен, кој е до 20 април, ви дава можност да ги обновите работните процеси. Силата и виталноста што ја чувствувате ќе ви овозможат подобро здравје. Сега можете да го вложите најдоброто од себе и да постигнете позитивни резултати во соодветните области.

Ова е одлично време да се докажете на работното место, да постигнете професионален успех или да направите промени во овој сектор од вашиот живот кои ќе донесат коренити промени. Бидете колку што е можно поактивни, наместете се да направите соодветни компромиси кои влијаат на вашата безбедност.

Одлуките што ќе ги донесете ќе ја одредат насоката на вашето движење, а со тоа и текот на настаните. Сето ова во голема мера може да ви покаже кои се вашите врвни приоритети. Сè што се случува во вашиот живот сега го следи својот природен тек.

Периодот е полн со многу изненадувања и промени, особено за родените во првата и втората декада од знакот. Завршете ги активностите поврзани со решавање на имотни случаи, подобрувања на домот или односи со членовите на семејството.

СТРЕЛЕЦ. Пролетта е еден од најубавите и најкреативните периоди за вас. Сонцето на Овен, кое исто така е огнен знак, ве извлекува од лесната летаргија во која западнавте во март. Оваа недела, во деновите пред новата месечина во Овен, исчистете го просторот (внатре и надвор) од се што повеќе не ви служи.

Завршете ги тековните работни проекти, донесете конечни одлуки кои влијаат на односите со членовите на вашето семејство. Завршете ги поправките и јавните работи поврзани со вашиот дом, доколку досега сте имале намера да го промените местото на живеење, донесете конечна одлука за тоа прашање.

По 1 април, пред вас се активира силен период со исклучителни можности. Можно е вашата активност или нови предлози да ве натераат да направите сериозни промени во секојдневниот живот. Вашата општествена активност продолжува да биде висока, ќе мора да ги браните вашите интереси или позицијата што ја имате.

Доколку се појават непредвидени ситуации на вашето работно место, ќе мора да го прекинете контактот со колегите или да ја прекинете договорната врска. Што и да се случи, прифатете го како природен развој и секој крај дозволува нов почеток.

ЈАРЕЦ. Продолжете со промената. Поминувањето на сонцето во знакот Овен активира нови процеси во вашиот живот кои бараат радикални промени. До младата месечина во знакот Овен имате можност да ги преиспитате досегашните активности, да завршите се што ве спречува да продолжите со развојот на професионален или личен план.

Ќе се активираат теми кои досега не биле значајни, а другите во кои сте вложиле многу енергија во последните месеци може да ја изгубат својата актуелност. Водете разговори оваа недела кои ќе ви помогнат да ги разјасните односите со колегите или да донесете одлуки за договорните односи.

Комуницирајте со нови луѓе, новите информации што стигнуваат до вас се генератор на нови можности. Вистинските луѓе или знаење ќе ви помогнат да ја одредите вашата насока и да преземете конкретни активности. Покрај вашата професионална реализација, водечка тема во април ќе бидат вашиот дом, семејството и врските. Можно е да носите одлуки кои ќе ја одредат вашата насока на движење во текот на годината.

ВОДОЛИЈА. Важна и значајна недела која поттикнува промени во вашиот живот. Без оглед на настаните што сега се случуваат со некои претставници на знакот, добрата вест е дека можете да влијаете. Оваа недела е исклучително клучна во изборот на насока која ќе го одреди вашиот иден развој.

Верувајте ѝ на вашата силна интуиција, одвојте време да разберете што точно сакате од животот. Оваа недела, освен на себе, внимавајте и на финансиите. Платете каде што треба или обидете се да ги наплатите вашите долгови.

Завршете ги старите проекти, работните обврски или договорните односи. Водете разговори кои ќе ја одредат вашата договорна врска или ќе ги зајакнат позициите што ги држите. Вашата социјална активност се зголемува, а со тоа расте и можноста намерно да ги браните вашите интереси.

РИБА. Силниот период за вас продолжува и во оваа последна недела од март. Иако Јупитер, планетата на среќата е во знакот Риби, некои од вас може да се чувствуваат уморни. Ако ова се однесува на вас, направете пауза. Неделата е последна и бара анализа на она што се случува за да се одредат вашите нови избори и насоката на младата месечина во знакот Овен.

Доколку до сега не сте започнале ништо ново, вградете ја енергијата и знаењето во себе оваа недела за да можете да преземете конкретни активности во следните две недели по младата месечина во Овен. Важно и значајно во оваа фаза останува темата на приоритизирање, а тоа ќе ви помогне да одлучите што точно сакате.

Друга тема каде што можете да направите значителна промена се вашите финансии. Направете некои анализи за да ви кажам како можете да влијаете на тоа за повисоки резултати. Можеби ќе треба да надминете некои предизвици. Во почетокот на април ќе можете да преземете конкретни активности во оваа насока.