Дома Тагови корона вирус

Таг: корона вирус

Дување балон – домашна вежба за закрепнување на белите дробови после...

Какви сè последици по човековиот организам остава kopoна вирусот, дознаваме од ден на ден – бидејќи декогаш има “уште нешто”. Со оглед на тоа што...

Инфектолог објасни дали треба или не, да им се даваат антибиотици...

Во текот на koвид пандемијата ризиците од нерационалното препишување на антибиотици драматично пораснаа. Знаеме дека голем број пациенти со лесни симптоми, без воспаление на белите...

Проф.д-р Лилјана Меденица: Зошто ни опаѓа косата после koвид 19?

Само три или четири месеци после прележаната инфекција од koвид 19, се повеќе жени и мажи, во периодот од закрепнувањето, започнуваат да се жалат...

Што треба да направите за полесниот облик на koвид да не...

Кога се лекувате дома од kopoна вирус, слушајте ги советите на лекарите и она што е најважно, внимателно следете ги симптомите на оваа подмолна...

Д-р Радосављевиќ: Како да се опорават белите дробови после koвид и...

На пациентите кои прележале пневмонија поради kopoна вирус им е потребен подолг период за да закрепнат, а тоа подразбира мирување, квалитетна исхрана и вежби...

Молнупиравир е лек кој за 24 часа го спречува ширењето на...

Се тестира лекот Молнупиравир за кој се тврди дека го спречува ширењето на вирусот од болни на здрави луѓе. Тим научници од Институтот за биомедицински...

Еве кога е безбедно да бидете со оние кои ја прележале...

Кога некој го прележал kopoна вирусот, мора да исполни три услови за да може повторно да биде со други лица кои не се заразени. Сега...

Оториноларинголог открива како да се стопира продорот на вирусот преку нос...

Пишува: проф.д-р Мирко Ивкич, спец. по оториноларингологија и хирургија на глава и врат Носот има заштитна улога, особено кога станува збор за пренос на респираторни...

Корисни упатства за оние кои се лекуваат дома, а не добиле...

Пишува д-р Александар Ивковиќ, радиолог кој честопати на својот блог “Ljudi I lazi” се осврнува на актуелни теми од областа на медицината. “Најголемиот број луѓе...

Каква е поврзаноста на вирусот со магнезиумот –без овој минерал не...

Новите истражувања ја откриваат поврзаност на kopoна вирусот и магнезиумот, особено кога недостигот на овој минерал создава тешки облици на болеста. Со проучување на карактеристиките...