Бик

Биковите се материјалисти и претпочитаат удобност. Тие прво се сакаат себеси, па парите, а се останато може да почека.

Од љубов кон успехот и удобниот живот, во состојба се да се трудат до невидени размери, се со цел да успеат и да направат сериозни пари. Тие им се силен мотив уште повеќе да се залагаат на деловен план.

Со оглед на тоа дека со овој знак управува Венера, неговите очекувања се реални и секогаш се обидува да ги постигне. Она што е добро кај нив, она што ќе го добијат го споделуваат со најблиските.

Овен

Овенот заработува пари, но во склад со тоа, вложува големи напори за да ги оствари своите материјални цели.

Силата на неговиот карактер мора да биде употребена на нешто продуктивно во бизнисот или професијата со која се занимава за да постигне материјален успех.Неговиот став кон трошењето пари понекогаш е мошне детинест и несозреан.

Парите ги троши за сопствени задоволства, сака да се покажува и да вози скапи автомобили и да носи скапа гардероба. Гламурозно троши пари и на подароци. И кога нема пари остава впечаток дека има.

Девица

Девицата е склона кон стекнување пари во мали рати, упорно и сигурно. Овој знак е многу штедлив и своето богатство го стекнува собирајќи денар по денар. Одлично пресметува и со секоја мала трансакција

Девицата ја зголемува својата сметка. Иако на прв поглед изгледа скромно, Девицата сака сѐ што е луксузно и гламурозно, а за остварување на своите соништа ја чува секоја пара.

Најмногу троши на куќата, семејството и на патувања, затоа што тоа ја прави среќна. Штеди и знае во што вложува и никогаш не греши.

Стрелец

Стрелецот е еден од најсреќните знаци на Зодијакот кога станува збор за парите. Доколку не се збогати, сигурно ќе пронајде професија која му гарантира животен комфор. Ако не е тоа случај, тогаш дефинитивно не постои хороскопски знак кој се снаоѓа полесно од него.

Стрелецот е едноставно роден под среќна ѕвезда, и кога ништо не бара добива сѐ. Во суштина парите не го интересираат претерано, тој е авантурист и светски патник и очигледно има повеќе среќа отколку памет.