СОВРШЕНИ ЃЕВРЕЦИ…Направете ги брзо и лесно…Излегуваат крцкави и меки…

Подготовката на овие ѓевреци е едноставна, бидејќи тестото стасува само еднаш, околу 1 час, па се обликуваат и се печат веднаш.

Овој процес може да се забрза така што тестото ќе го ставите во претходно загреана рерна на 50 степени, па исклучена, и на овој начин тоа стасува за 25-30 минути. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

300 мл топла вода
1 лажичка шеќер
1,5 лажички сув квасец (5 г)
2 лажици масло
550 г брашно (меко Т400)
1 лажичка сол

И уште:
100 г сусам
80 мл млака вода
1 лажичка мед

ПОСТАПКАТА опишана во детали прочитајте ја ОВДЕ:

Направете го овој крцкав ПОСЕН ЃЕВРЕК многу брзо и лесно – овој рецепт можат и почетници да го прават

Видеото можете да го погледнете ОВДЕ: