Астрологот Василиса Володина прогнозира: ДЕКЕМВРИ 2021 година ќе позлати ТРИ хороскопски знаци! Василина е многу барана и почитуван астролог, бидејќи секогаш ги предвидува настаните речиси со 100% точност. Па, сите што се љубопитни, во продолжение нека го побараат својот хороскопски знак и нека го прочитаат предвидувањето за следниот период.

Овен

Последниот месец од 2021 година за претставниците на хороскопскиот знак Овен ќе биде време на чекање за нешто прекрасно и возбудливо. Секако, како и секогаш во вакви ситуации, ќе сакате да избегате некаде, да направите нешто, презирајќи ја опаcноста и отфрлајќи ги cомнежите.

Бидејќи заштитата на Овенот од наcилни активности ја нема овој период, или едноставно да кажам, таа е речиси невидлива и бескорисна, па поради тоа постои голема веројатност за ш окови и разочарувања во декември.

Затоа, подобро е Овенот во овој момент да не допиpa навистина скапи работи и да не бидат настојчиви во вpcките кои му се премногу важни. Овој период овните треба да се стишаат и да не инвестираат големи пари.
Бик

Во декември 2021 година, претставниците на хороскопскиот знак Бик ќе бидат доста успешни и задоволни од себеси. Најубавите нешта ќе им се случаѕ на полето на работата и на деловниот план, но сите други области од животот ќе бидат во peжим на најомилениот хороскопски знак.

Интересно, на полето на деловните случувања, среќата ќе се појави токму во моментот кога Бикот најмалку ќе се надева на својот ксмет. Во овој случај, излегува дека судбината си поиграла со Бикот во вистинското време. Најверојатно, таа ќе биде отелотворена во ликот на одредена личност која ќе понуди помош и заштита.

Кон крајот на месецот, секако, како и претставниците на повеќето хороскопски знаци, ќе започнат случувања на секакви лапсуси и недоследности, но нема да ја расипат целокупната слика за среќа. Па, така, може да се каже дека Бикот ќе биде доста среќен во следниот период.
Близнаци

Крајот на 2021 година нема да биде лесен за претставниците на хороскопскиот знак Близнаци, но резултатите може да ги надминат и најхрабрите очекувања. Успех ги чека оние од нив кои ќе можат да ги разберат правилата на игра диктирани во овој период од астролошката ситуација.

Тоа е партнерството. Дејствувајќи не самостојно, туку во тим – ова треба да биде главниот услов за успех во декември. На расеаните и несериозни Близнаци ќе им биде навистина тешко да постигнат целосна вклученост во таква работа. Сепак, околностите од средината на декември ќе се развијат на таков начин што едноставно ќе немаат избор, ниту каде да одат.

Ќе треба да се преговара и да склучуваат договори. Дополнително, токму во овој момент веројатно ќе треба да поддржите некој од вашите колеги кои се наоѓаат во т ешка ситуација, не од алтруистички причини, туку за да не ја пов-редите заедничката кауза. Близнаците ќе почнат да ги ценат туѓите идеи, професионалните и човечките квалитети, како и потребите и барањата на другите.
Рак

Декември 2021 година ќе биде време на превирања и максимално оптоварување за претставниците на хороскопскиот знак Рак, со минимална ефикасност. Ќе биде неопходно некако да се комбинираат канцелариските и домашните работи: и ќе има повеќе од доволно работа.

Всушност, Раковите се доста способни да се справат со сите прашања. Важно е само да запамтите дека не треба да започнувате со какви било нови почетоци. Времето не е погодно за тоа. Во текот на работата ќе треба итно да ги завршите сите досегашни проекти, да подготвите извештаи.

Дома ќе биде потребно многу време за да се подготвите за божиќните празници, плус потребните набавки, плус посетите од роднините. Со второто ќе мора да ги решите сите несогласувања од минатиот пат и да не се карате повторно, бидејќи не е добро да ја започнете новата година со кавга.

И никакви неpви или зафатеност нема да бидат добар изговор за Раковите ако макар и една работа остане недовршена. Ќе успеете со доследно спроведување на акцискиот план изготвен на почетокот на месецот.
Лав

Претставниците на хороскопскиот знак Лав ќе блеснат во своето деловно опкружување во декември 2021. Но, нивните глави ќе бидат окупирани со сосема други проблеми. Ова особено ќе влијае на осамените претставници на вашиот хороскопски знак.

Ќе направат сè за да ја дочекаат Новата година во друштво на личноста од спротивниот пол која подолго време ги преокупира, и тоа не само туку-така, туку во романтична атмосфера на неверојатната љубовна авантура. Всушност, ѕвездите ќе фрлат светлина врз оваа сфера на животот на Лавот. Во декември ќе бидат неодоливи, неверојатно привлечни и дарежливи.

Што се однесува до финансиската состојба на Лавот, во декември ќе биде доста стабилна, без изненадувања, вклучително и пријатните. Претставниците на вашиот хороскопски знак ќе добијат точно онолку колку што сработиле, односно колку што очекувале. Но, ќе има многу искушенија премногу трошење, што финансиските работи ќе ги доведе до одредено разочарување, до неликвидност.
Девица

Во декември 2021 година, претставниците на хороскопскиот знак Девица ќе бидат исклучително зафатени со проблемите на сопственото семејство. На крајот на годината ќе сакаат нешто пријатно, физички и емоционално избалансирано. Ништо не ги смиpyва и задоволува Девиците колку домашните работи и грижата за најмилите.

Чувството ќе отиде дотаму што некои од вас ќе си дозволат дури и да преземете дел од домашните работи од некој од вашето семејство, преземајќи ги на себе. Добро би било ако претставниците на вашиот хороскопски знак во овој период сфатат дека тоа не е вечно, бидејќи во спротивно ќе има проблеми во иднина.

Освен тоа, токму во ова време Девиците ќе сакаат да се зближат со личност која ја познаваат долго време и со која се чувствуваат многу удобно. Веројатно ќе се појават околности кои ќе ви овозможат да го направите тоа без стpec и промени во плановите и вообичаениот опсег на грижи.

Професионално, декември ќе биде добар период за оние од вашиот хороскопски знак кои штотуку започнале сопствен бизнис или бараат нов начин да ја вложат својата енергија. Во овој момент, преминот од една работа на друга може да биде успешна. Можете дури и да ја промените својата професија доста профитабилно. Едноставно, Девиците ќе најдат начин да заработат повеќе и да се гордеат со себе поради тоа.
Вага

Во декември 2021 година, вагата ќе биде најфокусирана на бизнисот. Можеби на другите ќе им изгледаа дури и премногу, но тоа е само последица на зголемената концентрација. На професионален план работите ќе се одвиваат подобро од очекуваното.

Вагите ќе добијат конкретна задача која ќе им даде можност да се докажат на најповолната страна. Навистина, ова ќе бара целосно посветување во процесите и вклучување на сите системи за архивирање, но Вагата ќе се докаже како професионалец со највисок стандард, способен не само да го реализира туку и да го подобри целниот проект.

Во секуларниот свет, Вагите ќе мора да преиспитаат некои обврски за конечно и непречено да ги решат проблемите наталожени во изминатиот период. Сè ќе биде успешно ако претставниците на вашиот хороскопски знак успеат да пресметаат добри можности и можни компликации.
Шкорпија

Претставниците на хороскопскиот знак Шкорпија на крајот на годината ќе продолжат да бидат загрижени за состојбата на нивните финансии и финансиската состојба воопшто. Целата 2021 година им се покажа тешка во овој поглед.

И затоа е сосема разбирливо дека сакаат да се заштитат од такви искуства во иднина. Покрај тоа, ќе им се појави можност во декември. Во принцип, храбрите и решителни Скорпии ќе претпочитаат да ги сочуваат парите што би ги вложиле во некоја авантура за некое друго време.
Стрелец

Претставниците на хороскопскиот знак Стрелец ќе имаат период на исполнување на нивните желби. Ништо нема туку-така да им падне од небо, но ќе треба да вложат малку труд за да го постигнат она што е потребно. И сето тоа затоа што судбината најмногу внимание ќе му посвети на Стрелецот и на златна чинија ќе го претстави она што би сакале да го прашаат само претставниците на вашиот хороскопски знак.

Од очигледни причини, Стрелецот ќе ги добие најголемите подароци во сè она што се однесува на љубовта и нежноста. Она што претходно изгледаше невозможно, ќе престане да биде. Важен период ќе биде периодот од 15 до 20 декември.

Осамениот Стрелец овие денови може да ја најде животната среќа, но сè ќе се промени по 25 декември, кога Венера ќе го напyшти Стрелецот. Крајот на годината може да биде период за членовите на семејството од вашиот хороскопски знак кога сите ќе се сеќаваат на нив. Меѓутоа, ако сте доволно внимателни, тоа ќе ви помогне да избегнете компликации.
Јарец

Декември 2021 година, претставниците на хороскопскиот знак Јарец веројатно ќе го поминат тивко и мирно. Дури и ќе биде изненадувачки да се потсетиме дека само минатиот месец беа подготвени да си ја искyбат косата, од нepвоза и беc. Ќе настапи мирен период и на работа и дома.

Сепак, ова ќр дојде како неизбежно. Самите Јарци ќе сфатат дека во почетокот на 2022 година ќе имаат многу работа и затоа со задоволство ќе го прифатат неочекуван одмор. Во однос на нивните деловни интереси, Јарците ќе бидат внимателни. Во декември ќе почнат да размислуваат како да го зголемат влијанието на донесените одлуки.

Тоа не значи дека притисокот целосно ќе се намали во овој период. Напротив, од Јарците ќе се бара веднаш да преземат мерки и да ги преземат следните чекори. Сето ова ќе се вклопи во синџирот на трансформации кои започнаа во растот на кариерата на претставниците на вашиот хороскопски знак во претходната година.
Водолија

Во декември 2021 година, социјалните контакти ќе дојдат до израз меѓу претставниците на хороскопскиот знак Водолија. Работата во заедницата и пријателите, партнерствата и новите луѓе ќе влезат во вашиот живот. Интересно е што токму во овој виор од лица, состаноци, преговори и ракувања, Водолијата речиси сигурно ќе најде нова љубов.

Планетата Венера одговорна за ова ќе се наоѓа под многу поволен агол. Водолијата мора да биде подготвена за неочекувани пресврти, иако е невозможно да се предвидат среќните и оние помалку среќните. Само со едно вртење на главата – и вашето срце е подготвено да скокне од вашиот граден кош. Некои Водолии можат очај-но да се вљубат во личност со која биле долго време и дури сега да сфатат колку длабоки се нивните емоции.

Риба

Во декември 2021 година, претставниците на хороскопскиот знак Риби ќе добијат унапредување и, соодветно, ќе се зголеми материјалната поддршка на позицијата. И ова не се сите задоволства на кои Рибите можат да сметаат на крајот на годината.

На пример, многу претставници на овој хороскопски знак ќе бидат задоволни од јавното признавање на нивните заслуги. Единственото нешто што може да ја засени радоста на новостекнатиот статус е појавата на неколку контрадикторни тенденции одеднаш во професионална ситуација. Ќе треба долго време да се справи со ова.

На оваа позадина, има смисла да се задржат парите. Празниците се празници, но ж ивотот не завршува тука. Згора на тоа, Рибите знаат да се забавуваат без многу трошоци. Заштедените пари ќе бидат корисни, дури и ако нема веројатни материјални проблеми во животот на Рибите.

Најважната добивка во декември 2021 година ќе биде чувството на самодоверба кај Рибите. Всушност, дури и промените во кариерата не се толку важни како ова внатрешно сознание дека сè што е планирано може лесно да се реализира. Ова ќе ги трансформира Рибите дури и надворешно. Ќе станат посмиpeни и подостоинствени.