Некои мали сигнали можат да откријат дали некоја жена долго немала секс.

Подолгата апстиненција без секс развива кај жените поголема потреба за порно филмови, дури и неколкупати поголема од онаа што ја имаат мажите.

Жена која подолго време немала секс може да се открие со само неколку ситни детали.

ПОСТЕЛНИНА

Жена која веќе долго време нема секс, постелнината ја менува поретко, за разлика од онаа која е сексуално активна.

Таа ќе ја промени постелнината дури кога таа ќе стане баш валкана или ако случајно нешто на неа се истури.

ПОРНО ФИЛМОВИ

После извесен период без секс, една просечна жена ќе развие поголем интерес за овие филмови и тоа до неколкупати повеќе отколку мажите. Таа ќе започне поинтензивно да пребарува порно содржини за да се задоволи.

ДЕПИЛАЦИЈА

Периодот без секс има една предност – не е потребна редовна депилација. Но, постои и во тоа граница, па кога влакната ќе израснат насекаде и на сите места, тогаш е време за секс. Што поскоро. Веднаш!

ЗГОЛЕМЕН АПЕТИТ

Особено е зголемена потребата за блага и масна храна. Па кога веќе нема секс, тогаш жената може да им се препушти на други слатки задоволства.