Нумерологистите и „читачите“ на ѕвездите со неверојатно внимание го „сраборија“ хороскопот за периодот кој ни доаѓа, и според нив тоа е период на исклучително големи промени. Тие меѓу другото открија кои се 5 најсреќни денови во април 2022 година.
Доаѓа април, најубавиот пролетен месец, а астролозите истакнуваат дека одредени датуми ќе бидат особено среќни за секој хороскопски знак. Ова се денови кога среќата нè придружува во сите области од животот.
Еве ги датумите:

4 април е денот на огледалото – Првиот среќен ден во април е денот кога владее моќна серија 4-4. На 4 април со светот ќе владее бројот 4, кој ја отелотворува хармонијата на четирите елементи, интегритет, спокојство. Понеделник е, па ќе ни помогне правилно да ја започнеме новата недела. Држете се до вашите планови за овој ден, тие можат да се остварат.
5 април – Венера влегува во Риби – Веднаш по денот на огледалото ќе дојде уште еден поволен ден. На 5 април нè очекува многу позитивен и важен астролошки настан. Венера ќе влезе во својот омилен хороскопски знак Риби, а се смета дека во оваа позиција сè е во хармонија и угодност.
Таму ќе остане до 1 мај. Во овој момент сите ќе можеме да си го подобриме здравјето, да ја зголемиме енергијата. Ќе имаме многу сила и мотив во љубовта и работата. Ќе бидеме на врвот, полни со ентузијазам.
11 април – Меркур влегува во Бик – Уште еден поволен транзит. Меркур е релативно пријатен во знакот Бик, но астролозите забележуваат дека има некои помали предизвици, најчесто околу патувањата.
Од друга страна, луѓето конечно ќе станат поотворени. Градењето односи, запознавањето и преговарањето ќе стане малку полесно. Исто така, ќе биде корисно да направите скапи набавки за куќата, да инвестирате во недвижен имот.
21 април – метеорски дожд – Лиридите се вториот најважен и најинтензивен метеорски дожд во 2022 година. Ќе започне на 16 април, но ќе го достигне врвот околу 21 и 22. Секој поток има своја астролошка вредност, која зависи од зрачењето или соѕвездието во кое се појавуваат метеори.
Лирското зрачење е во соѕвездието Лира. Оваа констелација е поврзана со духовната и интелектуалната сфера. На овој ден ќе биде корисно да се занимавате со стекнување нови знаења и решавање на најважните и најитните проблеми. Голем успех ги очекува оние кои се занимаваат со креативна работа.
29 април – Меркур влегува во Близнаците – Ќе трае до 22 мај. Во овие три недели ќе биде можно радикално да го промените вашиот живот. Истото важи и за денот на транзицијата – последниот петок во април.
Вреди да се спомене дека овој ден сепак ќе биде ден на моќ и покрај тоа што на 29 април Плутон ќе тргне ретроградно. Тој нема да има доволно сила да го засени Меркур и да нè лиши од среќа. Од друга страна, со овој ден и официјално ќе заврши најповолниот астролошки период во 2022 година без ретроградни планети.