Топла препорака е што подалеку да побегнете од нив, бидејќи ако се најдете заедно меѓу чаршавите, воопшто нема да ви биде сеедно.

БЛИЗНАЦИ

Многу Близнаци умеат да го користат и мозокот за време на секс, што не може да одмогне.

Меѓутоа, мажите од овој знак сакаат да се фалат и самите се подготвени на акција, но кога ќе дојде до тој момент, се откажуваат или фолираат.

Кај нив, сексот е секогаш набрзина, а во креветот се прилично себични.

ДЕВИЦА

Ова е знак кој најмногу се споменува поради воздржан и недоволно спонтан секс. Мажите се тешки перфекционист и се случува ситен и и безначаен детал да им ја уништи потенцијата.

Се срамат како секој во светот да ги видел во тој момент. Тоа може да биде целосна катастрофа. Девиците инаку сакаат да гледаат, ама често останува само на тоа…

СТРЕЛЕЦ

Карактеристично за машките припадници на овој знак е, по правило, авантуризам и експериментирање, а кај жените токму спротивното – традиционализам без многу експериментирање.

Значи, лошиот секс тука произлегува од прекумерната желба на едните за нешто ново и возбудливо и од претеранат желба на овие другите за класичен, здрав, но конвенционален однос. Кога тоа не им е по волја, Стрелците гледаат што побрзо тоа сето да заврши, а потоа веднаш бегаат без да се свртат наназад.

РИБИ

Рибите се многу емотивен, сензуален и сексуален знак, но тоа може да се испостави како проблем и во сексот и во љубовта.

Ова е знак кој најмногу ужива, ама и најмногу страда во „сексот со емоции“ (а тоа важи и за двата пола), па потенцијални проблеми за акција во кревет има и премногу.