Цистите на јајници се здравствен проблем со кој голем број жени се соочуваат. Низ целиот свет, илјадници жени се соочуваат со овие цисти, особено младите жени и оние кои влегуваат во менопауза.

Цистите се појавуваат без некоја очигледна причина и не претставуваат некој посериозен проблем, но сепак, тие може да предизвикаат болки и голема непријатност.

Тоа е една добра причина за да ги елиминирате и да го решите овој проблем.

Миомите се бинигни тумори кои се формираат на мускулниот слој на матката. Таму започнува да се развива и расте на таков начин што може да влијае врз нашето здравје и да предизвика болка.

Точно е дека не се сметаат за сериозен здравствен проблем, но тоа не значи дека треба да се игнорираат, туку треба да се следат од страна на специјалист, бидејќи може да станува збор за хормонална нерамнотежа.

РЕЦЕПТ за природен лек против цисти на матка и јајници:

Потребни состојки:

1 литар сок од цвекло

250 мл природен мед

Постапка:

Имате две опции за приготвување на овој напиток. Првата опција е да купите еден литар сок од цвекло, нормално од органски производител, без конзерванси, а втората опција е сами да си го исцедете сокот.

Кога ќе го добиете сокот од цвекло, вие само треба добро да го измешате со медот за тој да се раствори.

Употреба:

Се пие по 1 чаша сок со секој оброк во денот, и тоа:

-првиот се пие на гладно

-вториот по ручекот, а

-третиот исто така, по вечерата.

За неколку дена ќе забележите големо подобрување, но доколку сакате целосно да се исчистите од цистите, пијте го овој напиток два месеци.