Шкорпија

Шкорпиите имаат многу силна личност, ама тие исто така се разликуваат од другите знаци на зодијакот по нивниот интензитет. Ова е особено видливо на емоционално ниво.

Тие не се смируваат лесно и нивната страст ги прави незапирливи додека тие не стигнат до посакуваните цели. Личностите во знакот на Шкорпија обично се многу критични, малку арогантни и може да бидат ’тешки’ за справување со нив на дневна основа.

Во љубовта, тие исто така имаат силен карактер, многу се страствени и посветени на својот партнер.

Лав

Листата завршува со еден од најмоќните знаци во зодијакот, а тоа е Лавот. Неговите најизразени особини се доминантен карактер, секогаш подготвен за насочување, тие се родени водачи.

Тие не се плашат да се соочат со проблемите и непријатностите и имаат голем капацитет за дизајнирање планови и стратегии, што им помага да ги постигнат своите цели.

Тие се горди на својата сила, ароганција и тврдоглавост. Карактеристиките кои го прават

Лавот еден од најсилните знаци на зодијакот се харизмата, која му дава способност за водење големи групи луѓе и неговата одлучноста да успее.

Овен

Овенот е еден од најмоќните знаци во зодијакот. Тој е полн со енергија и виталност, со интензивна и авантуристичка личност. Тој не се плаши од ништо, секогаш е подготвен за нови предизвици. Има став на водич, што, исто така, му дава голема самодоверба.

Тој, исто така, обично е бунтовен и импулсивен, а тоа е причината зошто секогаш има барем еден или два непријатели. Тој не се плаши да ги сподели своите гледишта во било која тема. Многу е тврдоглав и тешко е да го убедите во нешто.