Дома Тагови стоматологија

Таг: стоматологија

Од „точка“ кариес до болест на срцето: Забар објасни зошто непцата...

Стоматолог во Утринската програма говореше за најчестите сериозни здравствени проблеми предизвикани од лоша хигиена на забите. Стоматологот д-р Игор Ристиќ во утринската програма К1 зборуваше...

Каква е поврзаноста на болестите на штитната жлезда со оралното здравје

Милиони луѓе ширум светот заболуваат од болести на штитната (тироидната) жлезда. Заболувањата на штитната жлезда се исто како шеќерната болест, најчесто ендокринолошки заболувања. Најчести...