Дома Тагови психологија

Таг: психологија

Како старееме така непријатните соништа стануваат почести – Ова се три...

Кошмарните соништа воопшто не се забавни. Застрашувачки се, нè будат, а според најновото истражување објавено во стручното списание Sleep Medicine, ноќните кошмари стануваат сè...

Хобито на нашите баби сега е модерно во светот – Докторите...

Поради пандемијата голем број луѓе психички потклекнаа и излегоа од колосекот што се нарекува – нормален живот. Поради стравот од неизвесноста, страв од заразување...

Дали сте жртва на нарцистичко злоставување? Како се однесува партнерот со...

Под маската на нарцистот Одговорете искрено на прашањата подолу и откријте дали вашиот партнер емотивно ве злоставува. Во било која врска, нарцистичкото злоставување може да биде...

Кој лошо мисли, црно му се пишува: Еве како негативните емоции...

Лошите мисли привлекуваат лошо здравје. Состојбата на умот игра важна улога во сите сфери од животот, па дури и кога здравјето е во прашање. Доколку...

Ако вашата мајка ви каже дека тој човек не е за...

Научно е докажано дека вљубениот човек ја губи способноста за рационално и објективно расудување и размислување кога станува збор за партнерот. Кога ќе го пронајдете...

Децата кои растат покрај баба и дедо се посреќни, попаметни и...

Неколку спроведени истражувања откриваат дека децата кои растат покрај баби и дедовци се посреќни, попаметни и пообразувани. Главните истражувањата се спроведени на Бостонскиот и...

Психолошки тест: Кое дете ја скрши вазната? Вашиот одговор открива голема...

Понекогаш некои неочекувани работи и секојдневни одлуки може да откријат некои вистина за нас самите кои тешко можеме и да ги замислиме. Една од нив...

На девојчињата тоа им е во гените – да ги имитираат...

Разговор со педагог: “Ќерката го гледа само она што го прави нејзината мајка. Ја копира, сфаќате?” Прашање: “Значи, велите дека девојчето не мора да се...

Истражување: Децата кои растат покрај баби и дедовци се посреќни, попаметни...

Љубовта, грижата и поддршката од бабите и дедовците имаат благопријатно влијание врз внуците. За тоа сведочат бројни научни истражувања. 1.Се намалува ризикот од депресија Емоционалната блискост...

Што значи ако ти се појави псоријаза на глава, а што...

Псоријазата најчесто се поврзува со психичките проблеми. Ова важи речиси за сите кожни болести, започнувајќи од витилигото, па до најобичниот јадеж. -Затоа, повеќето лекари се...