Со или без постојан партнер, жените имаат потреба од самозадовололување, а ова се неколкуте од „плусовите“ кои ја прават жеснката мастурбација поедноставна за припадничките на понежниот пол.

1.Никому не мора да му се даваат упатства – Мажите често знаат да се изгубат „таму доле“, но во овој случај нема шанси за таков вид на компликации.

2.Таа не мора да биде совршено средена – Жените сакаат да бидат соврешно средени кога се со својот партнер, но за мастурбација, нема потреба од такво нешто

3.Добро е и кога е уморна – Премореноста по долгиот работен ден често знае да ги одврати жените од секс, но за мастурбација тоа не е пречка

4.Потоа полесно се заспива

5.Можат да мислат на секого

6.Активноста може да се заврши за време на туширањето

Република