Кој би рекол дека и во ова грешиме : -)

Без разлика дали станува збор за заноктица која ве нервира, гребнатинка, исекотина или било која друга повреда која може да се најде на прстите, веројатно од самата помисла дека треба да ставите фластер – веќе ви е смачено.

Повеќето, како по обичај, премногу го затегнуваат фластерот, па потоа прстот не може нормално да се свитка кај зглопчето и чувствуваме како раката воопшто да не е наша.

Работата е во тоа што не умееме правилно да го залепиме фластерот!

Потребно е само малку да го сецнеме и преплетиме, па на тој начин зглобот ќе ни остане слободен.

Погледнете и сами: