БИК

Ако постои луксузна вила во вашата населба, каде често се одржуваат слави, можете да бидете сигурни дека барем еден Бик живее таму. Бикот сака неговото семејство да биде покрај него, неговиот дом е обично добро осмислен и полн со могу детали.

Кога тие слават, тие не прашуваат колку чини нешто.. Тие се одлични домаќини, и уживаат во дружење така што сигурноќе уживате доколку Бик ве покани на една од своите забави.

ЛАВ

Зошто Лавот е крал на животните, тој владее и во својот дом. Лавовите се добри родители кои имаат фантастични односи со своите деца. Тие се праведни и јаки, даваат пример на децата како треба да се однесуваат.

Тие се поддршка, даваат вистински совети и опкружени се со многу пријатели. Лавовите уживаат во дружење така што нивниот дом често еполн со гости.

Кога ќе посетите Лав, во неговиот дом можете да го прескокнете кафето и слатките, но не можете да останете без пијалок. Тие сакаат старо вино и домашна ракија.

ШКОРПИЈА

Тие сакаат свој мал круг на пријатели и тие секогаш ќе бидат среќни да ве повикаат на гости. Тие секогаш во центарот на вниманието, но не без причина! Нивната работа е водат сметка за отмосферата и добрата организација така што не е изненадување што луѓето сакаат да поминуваат време со нив.

Тие сакаат традиционални прослави, туку се одлучуваат за алтенативи, ао својот допир. во куќата на Шкорпиите секогаш можете да испете чаша вино. Тие ќе се навредат ако одбиете пијалок, па дури и ако е едноставен ликер!

РИБИ

За разлика од Шкорпиите, Рибите уживаат во традиционалниот дух и често се религиозни. Луѓето кои се родени во овој знак можат да бидат многу пасивни, но тие уживаат да ги планираат празниците и родендените.

Секој е добредојден во нивниот дом, дури и ако не очекувале никакви гости. За поливана час тие ќе направат торта и домашно кафе. Рибите уживаат во правење храна во зима, посебно сакаат џем од сливи и кисели краставиички.