Бик

Тие може да бидат многу слатки, но и да прскаат отров. Тие имаат посебен третман кон многу малку луѓе во животот. Ги сакаат и почитуваат вистински само најблиските, но никогаш не даваат се од себе на случајни луѓе кои не се покажале во времето наназад.

Како пријатели, биковите се едни од најголемите корисници. Се јавуваат само кога на нив им се излегува, но ако ги бараш се зафатени и немаат време за тебе.

Зборуваат зад грбот, дури и да си на чекор далечина, а кога ќе ги погледнеш, ти се насмевнуваат слатко. Во љубовта треба да сте многу внимателни со овој знак, бидејќи може да е многу подмолен.

Тие сакаат да бидат сакани и тоа им носи најголемо задоволство од една врска. Љубат само теоретски, но всушност уживаат во вниманието што им се дава. Умеат да си измислат ветувања, но никогаш не ги почитуваат. Во моментот, кога ќе им здосадите, воопшто не се надевајте дека ќе останат.

Девица

Исклучително сложени суштества. Размислуваат за животот и се прашуваат што да преземат во целата конфузија, а во таквата сложена ситуација ги вовлекуваат и луѓето околу себе.

Кога Девиците имаат желба да се зближат со некого, тоа никогаш не е случајно. Обично бараат корист поврзана со пари и бизнис. Случајни контакти немаат, сè е добро смислен план за иднината, кој би им донел финансиска корист.

Како пријатели се вистински кон грст луѓе, но кога нешто не им е по ќеиф, ја затвораат страницата и ти го свртуваат грбот. Во љубовта Девиците се посложени. Збунети се, не знаат што чувствуваат и се фрлаат со главата напред во непознатото.

Никогаш не се подготвени за сериозна врска и сериозни чекори, но секогаш ги прават. Кога ќе почувствуваат дека направиле огромна грешка и не се подготвени за тоа, тие драстично се менуваат и стануваат други луѓе. Ќе исчезнат од твојот живот, уште пред да си почувствувал.

Риби

Рибите се навистина “лизгави” суштества. Се претставуваат за добри и отворени кон сè и сите. Често може да се видат претставниците на овој знак опкружени со многу луѓе.

Ги сакаат големите компании, но всушност пријателствата им се крајно површни. Се држат единствено на себе и тоа е. Во љубовта Рибите не се воопшто лесни. Тие се насмевнуваат, даваат сигнали дека се е во ред, но всушност мислите им се сосема на друго место.

Кога се во врска гледаат да земат се што им треба. Создадат ли семејство, ќе бидат исклучително незаинтересирани што се случува и нема да преземат никакви одговорности.

Ќе имаат корист од партнерот на крај. Го плеткаат партнерот во многу здрави мрежи и луѓето до нив остануваат, иако не се среќни. Кога на Рибите ќе им здосади да си играат, ќе те остават без “трунка” жал.