Наскоро ќе биде Нова година, омилениот празник од нашето детство, празник кој мириса на борови иглички, мандарини и руска салата.

Во исчекување на новогодишната ноќ, решете го овој симпатичен тест.

Одберете елка која најмногу ви се допаѓа и дознајте каква година ве очекува:

Елка бр.1

Годината за вас ќе биде УСПЕШНА. Една од поуспешните во вашиот живот. Важно е правилно да ги распоредите приоритетите, да одберете област, цел која ви е посебно важна, и да не ја трошите силата и времето на други работи. Многу ќе постигнете, ако од самиот почеток го одберете вистинскиот пат.

Елка бр.2

Годината за вас ќе биде ВЕТУВАЧКА. Ќе ви се чини дека, одеднаш, целиот свет се сетил на вас, на сите ќе им бидете потребни. Тоа е навистина така. Ќе имате мноштво планови за сите сфери од животот. Нема веднаш да се остварат, но некои од проектите ќе станат темел на вашата иднина.

Елка бр.3

Годината за вас ќе биде ВЕСЕЛА. Дури, иако сте со многу сериозно расположение, тоа нема да ве спречи од срце да се забавувате во вовата година. За веселба и забава ќе имате многу причини, вашето смеење и искрена насмевка ќе привлече многу добри луѓе, како на работа, така и во личниот живот.

Елка бр.4

Годината за вас ќе биде НЕОБИЧНА. Дури и да ве предупредеа однапред, и натаму немаше да поверувате. Годината толку многу ќе се разликува од вашиот живот во целина, што нема да престанете да се изненадувате. Запамтете: необично, ново – не значи лошо. За вас – сигурно!

Елка бр.5

Годината за вас ќе биде СПОКОЈНА. Никакви превирања, никакви непријатни изненадувања, се’ ќе оди постепено и сразмерно, токму онака како што посакувавте. Оваа година ќе земете здив, ќе одморите и ќе соберете сила за сериозен чекор напред.

Елка бр.6

Годината за вас ќе биде РОМАНТИЧНА. Можеби и една од најромантичните во вашиот живот. Се’ ќе биде проникнато со розова нежност и топлина. Таа ќе ве обвитка и ќе ви подари највозвишени чувства, задоволство поради она што се случува.

Елка бр.7

Годината за вас ќе биде ВЕЛИКОДУШНА. Сакате многу, сакате сешто што ќе ви падне напамет. Некој внимателно ќе ги слуша вашите желби и ќе ги исполнува, од време на време. Но, бидете внимателни, исполнувањето на желбите не носи секогаш среќа. Внимавајте што посакувате, можеби ќе ви се исполни! J

Елка бр.8

Годината за вас ќе биде БАЈКОВИТА. Дури и ако сте апсолутен скептик и циник, во оваа година ќе се случи нешо толку убаво и чудесно, што нема да можете за тоа да најдете научно објаснување. Ќе се најдете во бајка, во чудо и сами ќе се претворите во херој победувајќи го змејот.

Елка бр. 9

Годината за вас ќе биде ДОБРА. Светот ќе ги покрие своите заби и канџи. Ќе го смените својот агол на гледиште: отсега ќе чувствувате манифестации на универзална добрина. Ќ есфатите дека добрината е – заштита и оружје.​