Брза пита-пица од компири…Многу вкусен појадок, вечера или закуска…Фритата крцкава однадвор и нежна одвнатре…

Го научив овој рецепт од северна Италија! Лесно и вкусно! Откријте го автентичниот вкус на Италија со овој вкусен рецепт за фритата од компир, инспириран од традиционалната фрилијанска кујна.

Ова едноставно, но вкусно јадење комбинира златни компири со кашкавал за совршена опција за појадок, закуска или лесна вечера. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

• 900 г компири (4-5 големи) варени
• 250 г кашкавал рендан
• 1 главица кромид
• сол, црн пипер
• маслиново масло

ПОСТАПКА: 

Кромидот исечете го на пртени и кратко пропржете го, па тргнете го настрана. Додајте ги ренданите варени компири и кашкавалот, па мешајте на тивок оган додека сето да се соедини.

Обликувајте во вид на пита, додајте уште малку масло по потреба и печете по 7 минути од двете страни додека убаво да зарумени. Постапката погледнете ја ОВДЕ: