Во МЕЛЕНОТО МЕСО секогаш додавајте 1 СОСТОЈКА: Без разлика дали правите ќофтиња или полнети пиперки, ЌЕ НАПРАВИ ЧУДА…
Ќофтињата и полнетите пиперки се меѓу најпопуларните јадења со мелено месо. Дополнителен плус е тоа што се прават лесно и брзо, па секогаш се добро решение за ручек.
Кога се подготвува едно од овие јадења, во меленото месо обично се додава уште некоја состојка за ќофтињата или полнетите пиперки да бидат уште посочни. Обично тоа се лебни трошки, кромид, јајце, малку млеко…
Сепак, искусните домаќинки открија уште една состојка со неутрален вкус, а која месото го порави да биде секогаш вкусно и сочно.
Невообичаена состојка која можете да ја додадете во меленото месо е зеленчукот кој многумина го сакаат, а тоа се тиквичките. Изрендајте ја тиквичката и посолете ја, па оставете го да отстои.
Потоа добро исцедете ја и додајте ја во смесата со мелено месо. Доволна е една тиквичка на половина килограм мелено месо. Зачинете по желба, па додајте го јајцето и 3 лажици гриз.
Вака подготвените ќофтиња или полнети пиперки ќе бидат неверојатно сочни. Во продолжение прочитајте уште еден многу вкусен рецепт кој наскоро често го приготвувате:
Прочитајте: „МУСАКА СО ТИКВИЧКИ: Ако вака ја залиете со бел сос излегува совршено сочна, прсти да излижеш“ – ОВДЕ.