Бик

Биковите и љубовта – На вечното прашање што ги дефинира нивните животи. Претставниците на овој знак се родени да сакаат и да бидат сакани, но животот ги поставува пред голем предизвик – времето.

Кај нив вистинската љубов доаѓа подоцна отколку што очекуваат и често пати се нетрпеливи, но никогаш не губат надеж. Кога сепак се појави, животот им стекнува друга смисла и стекнуваат сила и увереност со кои можат да се искачат во светот.

Нивниот живот е збир од пријатни случајности и успесите им доаѓаат со леснотија, бидејќи имаат неверојатна среќа. Претставниците на овој знак се луѓе за кои многумина сонуваат. Жените бикови се божици и боговите во очите на својот партнер, ништо не им недостасува и за тоа имаат стабилни и долги врски.

Лав

Лавовите се олицетворение на силата во сите нејзини форми. Имаат вештини да се справат самите во ситуации во кои никогаш не паѓаат, а секогаш знаат како да постапуваат.

Тие имаат неверојатен талент кон луѓето и често се одлични во училиште, во семејството, во работата и во животот. Имаат златен карактер и многу луѓе сакаат да дојдат до нив. Лавовите имаат купишта пријатели и луѓе кои ги обожуваат.

Каде и да одат имаат блиски кои ги пречекуваат со отворено срце. Претставниците на овој знак имаат и друга страна, која се јавува само тогаш кога треба да се заштити некој кој го сакаат. Се борат, силни се, добри се по душа и со златни срца, тоа се Лавовите.

Девица

Девиците се цела вселена, за која и цел живот неможеш да ја стигнеш за да ја запознаеш и разбереш. Чувствителни се, креативни се и многу посветени луѓе – како на работата, така и на луѓето кои ги сакаат.

Големата сила на Девиците е во тоа што создаваат здрави врски, кои остануваат за цел живот. Имаат вештини кои малкумина ги поседуваат. Креативни се, сакаат здрава работа, ги остваруваат целите и динамичниот живот, кој им носи вистинско задоволство. Во љубовта тие даваат срце и душа за човекот, кого го сакаат.

Тие се доблесни витези во љубовта – никогаш не се предаваат, даваат се од себе и сакаат вистински. Девиците се сон за партнерите и силата им е во тоа. Тоа се луѓе со златни раце и златно срце.

Риби

Неверојатно интересни личности кои понекогаш остануваат неразбрани, но само од луѓето, кои се далеку од нивната суштина.

Рибите даваат се од себе во секој потфат, со што се зафаќаат. Нивната суштина е исткаена од одговорност, посветеност и добрина. Најголемата сила на Рибите се крие во нивната способност да ја претвораат секоја цел во реалност, колку и време да им одземе тоа.

Покрај тоа, претставниците на овој знак се луѓето кои умеат да гледаат позитивно на работите и да го сакаат животот со сета своја суштина. Тие се оптимистите кои гледаат надеж, веруваат во љубовта и ја бараат добрината кај луѓето. Рибите се златни луѓе кои никогаш не треба да ги потцениме – тие се силни, борбени и неверојатни по душа.