Дома Тагови Жан Митрев клиника

Таг: Жан Митрев клиника

На пациент од Скопје итно му беше извршена операција за санирање...

Хибридна операција како минимално инвазивен современ третман на торакоабдоминална аневризма - Во нашата клиника e извршена уште една комплексна интервенција од областа на кардиохирургијата. Станува...

Академик д-р Жан Митрев во интервју за светски познат медиум: И...

Академик доктор Жан Митрев за The Bridge: Секоја криза поминува и не треба да ја игнорираме, едноставно треба да ја употребиме како отскочна даска...

Што треба да јадете и пиете ако имате висок, а што...

Каква е поврзаноста помеѓу храната и вашиот крвен притисок? Кои видови храна влијаат на намалувње а кои на покачување на притисокот? Како да се...

Клиничката болница Жан Митрев повторно носител на златниот печат од JCI

Уште еднаш потврдени високите стандарди според кои функционира нашата болница Иако во време на пандемија, тимот на Клиничка болница Жан Митрев успешно по втор пат...

Клиника Жан Митрев: Отсега ќе можете да ја одбирате и услугата...

COVID-19 амбуланта на Клиниката Жан Митрев: Во склоп на COVID-19 тест центарот можете да добиете и преглед од лекар Со цел да излеземе во пресрет...

Ризик фактори за развој на кардиоваскуларни заболувања кај мажите и важноста...

Пишува д-р Илија Нешковски, специјалист по интерна медицина: Мажите и кардиоваскуларните заболувањa. Под терминот кардиоваскуларни заболувања се подразбира група на заболувања на срцето и крвните...

Луѓето со срцеви болести мора да се убедат на хигиено-диететска исхрана...

Пишува: Проф. Д-р Нинослав Ивановски
Спец. по интерна медицина, Супспец. по нефрологија: КАКО ДО ОТКРИВАЊЕ И ЛЕКУВАЊЕ НА ХРОНИЧНАТА БУБРЕЖНА БОЛЕСТ КАЈ БОЛНИТЕ? Хроничната бубрежна болест...

Уште еден од многу излекувани пациенти од ковид центарот на нашата...

Овој 55 годишен велешанец по една недела лежење во инфективното одделение во Велешката болница решил да го побара својот спас во нашата клиника. Во ковид...

Тестови за коронавирус (SARS-CoV-2) oд 1500 до 3000 ден

Бројките на заразени од вирусот вртоглаво растат, но не секоја покачена температура и кашлица се предизвикани од КОВИД-19. Со цел соодветно детектирање на вистинската причина,...

За само 20 секунди направете прецизен преглед на белите дробови со...

Белите дробови како орган се состојат од серија на дишни патишта и белодробен паренхим. Дишните патишта се т.н. транспортна зона и тоа е серија од...