Дома Тагови опстанок на пчелите

Таг: опстанок на пчелите

Светски ден на пчелите, речиси на 10% им се заканува изумирање

Светскиот ден на пчелите 20 мај се обележува со цел да се обрати внимание на јавноста за нивната значајност и зависноста на нашиот опстанок...

Пчелите се прогласени за најважни живи суштества на планетата Земја, а...

Пчелите се прогласени за најважните живи суштества на планетата од страна на Earthwatch Институтот. Дури и Ајнштајн рекол: “Ако пчелите исчезнат, луѓето имаат само...

Направете добро дело за вашата иднина и оставете лажица со шеќер...

Можеби ќе ви звучи необично овој предлог, но имајќи во предвид дека се најавуваат тропски горештини, најмалку што можете да направите за животната околина...