Дома Тагови див костен

Таг: див костен

НАЈЛЕКОВИТАТА РАКИЈА ЗА БОЛКИ ВО КОЛЕНО, ГРБ, РАМО И МУСКУЛИ: Стар...

Бидејќи е есен и може да се најдат диви костени, направете ја оваа исклучително лековита ракија за мачкање на б олни места, особено зглобови....

ЕСЕНСКИ ЛЕК ЗА БОЛНИ ЗГЛОБОВИ: Секоја куќа треба да го има

Дивите костени може да се најдат насекаде, наесен: во паркот, градините, училишните дворови, па дури некогаш и пред вашиот дом. Тие наликуваат на мазни,...

Цветовите од костен се дар од Бога – со 50 цветови...

Малкумина знаат дека прекрасните розовобели цветови на дивиот костен имаат силна лековита моќ. Тие се користат во форма на одвар/чај или ал-кохолна тинктура и...

Питомиот и див костен во народната и современата медицина: Три костени...

Од останатите јаткасти плодови, костенот се разликува по тоа што има најнизок процент на масти, а повеќе скроб. Тој е единствениот јаткаст плод кој...

Цветовите од костен се дар од Бога – со 50 цветови...

Малкумина знаат дека прекрасните розовобели цветови на дивиот костен имаат силна лековита моќ. Тие се користат во форма на одвар/чај или алкохолна тинктура и помагаат...

Рецептот ми го даде човек кој го излекувал коленото и станал...

Рецепт: Добрила Гледиќ Дивиот костен не е за јадење, но со оглед на тоа дека сега го има речиси во сите паркови, еве еден рецепт...

Костенот лекува 13 болести! Плод кој го чува срцето и бубрезите,...

Во есента го добиваме плодот кој е многу здрав и ценет кога станува збор за хранливи материи, минерали и витамини. Како и другите јаткасти плодови...

Лек за опуштени вени, хемороиди, дијареа, целулит и отоци

“Дивиот костен пред се’ се употребува како лек на венозниот систем. Од него се прават масти против изгореници од сонце, чај кој помага против...

Рецепт со див костен во ракија – употреба за хемороиди

Како едно од најдобрите природни средства за лекување на хемороиди се препорачува мевлем од див костен. Може да се купи готов мевлем, но можете да...

Искуство на читател: како ги излекував вените на природен начин

Во големиот избор на разно-разни алтернативни лекувања на поедини болести, се’ уште се најефикасни природните решенија. Едно вакво пробал и човекот Н.Н. кој низа...