Дома Тагови боров мед

Таг: боров мед

Пчеларот Чедо објасни: „Само вака се прави боров мед за лекување...

Многумина собираат млади борови иглички за да направат боров мед, но се чини дека најефикасниот е набраниот од сибирски бор, кој се смета за...

РЕЦЕПТ ЗА БОРОВ МЕД СТАР 100 ГОДИНИ: Ми го откри служител...

„Поминати се повеќе од 20 години откога знам за боровиот мед, а рецептот ми го откри еден служител на манастирот во Матка. Тој го...

НАЈДОБРИОТ ЛЕК ЗА БРОНХИТИС, БУБРЕЗИ И ЦРЕВА: Професионален пчелар открива детали...

Прочитајте како се прави мед од сибирски бор, најдобриот лек за бронхитис, а деталите ги открива професионалниот пчелар Чедо Пејиќ. Кај нас е попознат...

БОРОВ МЕД: Еден од најдобрите природни лекови за бронхит на бели...

Време е за берење на млади борови иглички. Имено, во месец мај кога започнува да буи вегетацијата, на боровите се појавуваат млади пупки кои...

Го спречува изумирањето на мозочните клетки, лекува артерии – тинктура која...

Многумина сметаат дека овој лек ги лекува кр-вните садови кои го исхрануваат мозокот, ја зголемува нивната еластичност и нивниот тонус, го намалува кр-вниот притисок...

Сируп од бел бор против кашлица, бронхит, астма – најдобриот природен...

“Првпат го добив од бившите соседи на моите родители. Слушнале како моите деца, астматичари кашлаат по цела ноќ. Следниот ден ми дадоа сируп и...

Еден од најдобрите народни лекови за бронхит на бели дробови –...

Време е за берење на млади борови иглички. Имено, во месец мај кога започнува да буи вегетацијата, на боровите се појавуваат млади пупки кои...

Боров мед и сируп направен со млади иглички е одличен лек...

Сируп против кашлица и отечено црвено грло Видов дека објавувате разни природни рецепти, па се надевам дека некому ќе помогнам со овој природен сируп. Идеален...

Пчелар открива како се прави најдобриот лек за бронхитис, бубрези и...

-Како се прави мед од сибирски бор, лек за бронхитис Медот од сибирски бор е проверен лек за болести на дишните патишта а особено на...

Мед од борови шишарки: нема кашлица, нема болки во грло, штитната...

Шишарките на борот се употребуваат додека се млади, со величина од 3-5 сантиметри, бидејќи со нивното понатамошно дозревање попримаат дрвенест облик и ги губат...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"