Дали некогаш ви се случува да ги извадите испраните алишта од машина, а да не ви мирисаат на чисто и убаво_

Една од причините за оваа појава е неправилното одржување на машината за перење алишта. Таа често се користи и затоа е потребно да се одржува. Со две секојдневни состојки, чистењето на машината станува едноставно и ефикасно.

За да се ослободите од непријатните мириси, но и од бигорот, потребни ви се само две состојки кои сигурно ги имате дома: алкохолна киселина и сода бикарбона.

ПОСТАПКА

Во бубањот ставете 100 г сода бикарбона и еден литар алкохолна киселина.

Вклучете го најтоплиот програм за вриење и подгответе се за чудо. Осигурајте се дека машината ви е добро нивелирана и нема да скока од вртежите.

Мешавината од сода бикарбона и алкохолната киселина ќе го растворате каменецот, ќе ги уништат непријатните мириси во машината и ќе го исчистат цревото!

Ваши коментари:

Коментар на Јованка Дамјановиќ: “Jas ova go praktikuvam podolgo vreme vo masinata za perenje i vo masinata za sadovi. Isto taka go koristam i vo lavaboto vo kujna , stavam soda i ocet ostavam da stoi i pustam topla voda.”