Дома Тагови тинитус

Таг: тинитус

ВЕЖБИ против ЗУЕЊЕ ВО УШИТЕ (тинитус) – Презентер: д-р Бојана Манадиќ

Вежбите против зуење во ушите се засноваат врз принципите на традиционалната кинеска медицина. Лесни се за изведување. Пожелно е да се изведуваат двапати дневно,...

КАПКИ ПРОТИВ ШУМОВИ ВО УШИ – ИМ ПОМАГА И HA OHИE...

Едно од заболувањата поврзани со увото и слушниот систем е т.н. тинитус или шум (зуење) во ушите. Оваа состојба може да биде привремена и...

Обновување на слухот како во младоста: го враќа слухот и лекува...

Освен како зачинска билка, босилекот се користи и во лековити цели, а меѓу другото помага и во тегоби поврзани со увото. Листовите од босилекот...

Природен лек против зуење во ушите (тинитус), со 2 капки од...

Тинитус или зуењето во ушите иако само по себе не е болест, претставува многу непријатна појава. Може да се појави во облик на ѕвонење,...

Лек за зуење во ушите (тинитус): Со 2 капки од ова...

Луѓето кои страдат од зуење или ѕвонење во ушите, имаат непријатно чувство, како постојано нешто да им брмчи или црцори во ушите. Овие звуци се...

Зошто ми зуи во увото и што да направам за да...

Тинитус или зуење во ушите СИМПТОМИ: -звуци во ушите, на пр.ѕвонење, шумови, брмчење, свирење; звуците се јавуваат одвреме-навреме или се постојани -понекогаш губење на слухот. *Ако имате тинитус,...

Сода бикарбона и рицинус, нема посилна комбинација: експресен лек за 24...

Овој природен лек има мноштво позитивни ефекти врз здравјето, а неговите примени се неограничени. Холистичката медицина често го препорачува рицинусовото масло за третирање на...