Дома Тагови ковид-19

Таг: ковид-19

Србија е втора во Европа по број на вакцинирани: Штом ја...

Масовната вакцинација на населението во Србија против инфекцијата ковид 19 започна кон крајот на декември минатата година и досега се вакцинираа околу 320.000 граѓани. Според...

Дување балон – домашна вежба за закрепнување на белите дробови после...

Какви сè последици по човековиот организам остава kopoна вирусот, дознаваме од ден на ден – бидејќи декогаш има “уште нешто”. Со оглед на тоа што...

Инфектолог објасни дали треба или не, да им се даваат антибиотици...

Во текот на koвид пандемијата ризиците од нерационалното препишување на антибиотици драматично пораснаа. Знаеме дека голем број пациенти со лесни симптоми, без воспаление на белите...

Проф.д-р Лилјана Меденица: Зошто ни опаѓа косата после koвид 19?

Само три или четири месеци после прележаната инфекција од koвид 19, се повеќе жени и мажи, во периодот од закрепнувањето, започнуваат да се жалат...

Што треба да направите за полесниот облик на koвид да не...

Кога се лекувате дома од kopoна вирус, слушајте ги советите на лекарите и она што е најважно, внимателно следете ги симптомите на оваа подмолна...

Д-р Радосављевиќ: Како да се опорават белите дробови после koвид и...

На пациентите кои прележале пневмонија поради kopoна вирус им е потребен подолг период за да закрепнат, а тоа подразбира мирување, квалитетна исхрана и вежби...

Пулмолог објасни како да препознаеме кога кислородот во крвта ни се...

Пулмологот д-р Срѓан Лукиќ објасни како да препознаеме кога ни опаѓа кислородот во крвта и кои се симптомите кога kopoна вирусот ги нападнал белите...

Молнупиравир е лек кој за 24 часа го спречува ширењето на...

Се тестира лекот Молнупиравир за кој се тврди дека го спречува ширењето на вирусот од болни на здрави луѓе. Тим научници од Институтот за биомедицински...

Еве кога е безбедно да бидете со оние кои ја прележале...

Кога некој го прележал kopoна вирусот, мора да исполни три услови за да може повторно да биде со други лица кои не се заразени. Сега...

Корисни упатства за оние кои се лекуваат дома, а не добиле...

Пишува д-р Александар Ивковиќ, радиолог кој честопати на својот блог “Ljudi I lazi” се осврнува на актуелни теми од областа на медицината. “Најголемиот број луѓе...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"