Дома Тагови хипертензија

Таг: хипертензија

Чај од брусница и целер за намалување на високиот крвен притисок...

Според статистичките податоци, 70 милиони во САД патат од висок крвен притисок. Хипертензијата го зголемува ризикот од мозочен удар, откажување на бубрезите, болести на...

Познат доктор тврди дека високиот притисок треба да се лекува со...

Московскиот доктор Александар Шишонин го говори она што ниеден доктор нема да ви го каже. Неговите остри одговори немилосрдно ги рушат сите двоумења на...

Го мерите притисокот дома? Еве каде би можеле да погрешите…

За високиот крвен притисок велиме дека е тивок убиец, бидејќи болните можат да живеат со многу високи вредности на крвен притисок, а без видливи...

Природен лек за висок крвен притисок

Висок крвен притисок: денес речиси сите страдаат од овој сериозен проблем познат како хипертензија. Високиот крвен притисок може да доведе до различни здравствени проблеми како...

Јодот го регулира високиот крвен притисок за 10 дена на ОВОЈ...

Хипертоничарите одлично знаат дека резултатите од високиот крвен притисок се многу непријатни: на почетокот- периодични главоболки, забрзано чукање на срцето, а понатаму – вкочанетост...

Симптоми на висок крвен притисок: 5 најчести предупредувачки знаци на овој...

Хипертензијата може да биде смртоносна и поради тоа не смее да се игнорира. Доколку не се лекува навремено, високиот притисок или хипертензија може да биде...

Секогаш доцна се откриваат – 7 опасни болести кои немаат симптоми

Бидејќи бројот на еритроцитите полека се намалува, се јавуваат суптилни симптоми, како умор кој најчесто го препишуваме на стресниот живот. ​ За разлика од болестите кои...

Стари сте толку колку што ви е старо срцето – калкулатор...

На почетокот од годинава беше поставен онлајн калкулатор за пресметка на староста на вашето срце. Оваа алaтка беше поставена на сајтот на британското Министерство за...

Оваа постапка треба секој да ја научи: Како да се намали...

Високиот крвен притисок или хипертензија е една од најпознатите и нашироко познати болести на модерното време. Хипертензијата е поврзана со зголемена консумација на алкохол, солена...

Ефикасен начин за помош при лекување хипертензија со јод

Хипертоничарите одлично знаат дека резултатите од високиот крвен притисок се многу непријатни: на почетокот- периодични главоболки, забрзано чукање на срцето, а понатаму – вкочанетост...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"