Дома Тагови аневризма

Таг: аневризма

Д-р Томиќ за аортна аневризма: Како настанува болеста која е...

Аневризма претставува проширување на артерија, кое настанува поради последица од слабост на ѕидот на кр-вниот сад. Аневризмите можат да настанат на сите артерии, но...

На пациент од Скопје итно му беше извршена операција за санирање...

Хибридна операција како минимално инвазивен современ третман на торакоабдоминална аневризма - Во нашата клиника e извршена уште една комплексна интервенција од областа на кардиохирургијата. Станува...

Д-р Томиќ за аортна аневризма: Еве како настанува болеста која е...

Доктор и Началник на Клиниката за васкуларна и ендоваскуларна хирургија открива како да ја препознаете аневризмата, особено ако дошло до нејзино пукање. “Аортата е најголем...

77 годишниот Ѓорѓи од Струмица: Ми рекоа или операција или она...

Изведена компликувана хибридна операција на торако-абдоминална аневризма на аорта со поставување на ТЕВАР Со извршување на хибридна операција на 77-годишен пациент од Струмица во нашата...

Неверојатната приказна на Драгана која ја победила смртта и се породила...

Една вечер која требаше да биде најобична, како и сите останати, поминати покрај телевизорот со вереникот, за неа ненадејно се претворила во кошмар. Таа...

Се почесто млади луѓе заболуваат од Аневризма – раното откривање може...

Експертите предупредуваат на значењето од рано откривање на проширувањето на најголемиот крвен сад во градниот кош и стомакот. Болеста се’ почесто ги погодува и...