Дома Тагови ајдучка трева

Таг: ајдучка трева

ЛЕКОВИТ СОК ОД ЖОЛТА АЈДУЧКА ТРЕВА: Златна билка која лекува сто...

Ајдучката трева е една од најлековитите билки кои расте на нашето поднебје. Постои бела и жолта ајдучка трева кои освен по бојата, се разликуваат...

ЛЕК ЗА СИТЕ ЖЕНСКИ БОЛЕСТИ: Затоа ја сметаат за женска билка

Посебна билка која ги лекува сите против женски болести. Ајдучката трева или како што народот уште ја нарекува - столисник, е природен лек за многу...

Радикално ги чисти цревата, топи масни наслаги, лекува гастритис: Овој чудесен...

Во една шолја вода додајте ги овие две состојки и подгответе го напитокот според наведениот рецепт, па ќе добиете повик за олеснување во рекордно...

10 чаеви од ајдучка трева за лекување на сите женски болести...

Aјдучката трева е отпорна билка позната како столисник, а може да биде висока до 80 цм. Бојата на стеблото е светло зелена или црвено-кафеава....

Од ракот прво се излечив себе, а сега лекувам болни од...

Билкарот од Тузла, Адем Ахмишевиќ e доста познат во оваа област, а со истражување на билките се занимава долги години, уште кога во 1963...

Запишете си ги рецептите со ајдучка трева: природни лекови за сите...

Свештеникот Кнајп во своите записи кажува: „Жените би биле поштедени од многу болести кога на време би почнале да ја користат  ајдучката трева!” Болките...

Златна билка – Лекува 100 болести, особено е добра за жени,...

Белата ајдучка трева е добро позната билка во целиот свет. Тоа е повеќегодишно тревесто растение кое достигнува височина и до 1 метар. Билката е покриена...

Покрај оваа билка ниеден лек нема да ви биде потребен: лекува...

Ајдучката трева е повеќегодишна билка која спаѓа во редот на најлековитите. Многупати се покажала како корисна во итни ситуации кога било неопходно да се...

Ајдучката трева ги лекува сите рани, внатрешни и надворешни, женски стерилитет,...

За ајдучка трева (lat. Achillea milefolium) пишува билкарот Мартин Најдовски. Доколку имате прашања во врска со оваа билка или приготвувањето на некои од рецептите,...

Осум одлични рецепти со ајдучка трева за плодност, јајници, астма, гастритис,...

Ајдучката трева е самоника билка која е распространета од низините до планинските предели и може да се најде на ливади, покрај патишта, запуштени места...