Фото и рецепт: Снежана Бошкова

Потребни состојки:

Половина низа суви пиперки
3 компири со средна величина
1 страк праз ситно сечкан
150 г салца
сол по вкус
Масло за попарување

Постапка:

Пиперките се варат, се чистат и се мелат.

Макало (Фото и рецепт: Снежана Бошкова)

Се додаваат три варени компири исечкани, ситно исечкан праз и околу 150 грама салца. Се посолува и се промешува, па сето одозгора се попарува со врело масло.

Макало (Фото и рецепт: Снежана Бошкова)

Фото и рецепт: Снежана Бошкова