Дома Тагови борови шишарки

Таг: борови шишарки

Сируп од борови иглички за лекување на кашлица, бронхитис и силен...

Поради големата количина на витамин Ц, производите од борови иглички може да се користат како превентива против настинка и грип во текот на целата...

Лек за кpвни садови, ја зголемува нивната еластичност и тонус, го...

Лек кој ги чисти к p внитe садови, ја зголемува нивната еластичност и тонус, го намалува притисокот и после мозочниот y дap. Овој лек...

Сируп од борови иглички за бронхитис, кашлица и силен имунитет

Борот е иглолисно дрво, широко распространето во Европа, а лековитите борови иглички се лесно достапни за секого. Боровите иглички не се веројатно најочигледниот избор...

Го спречува изумирањето на мозочните клетки, лекува артерии – тинктура која...

Многумина сметаат дека овој лек ги лекува кр-вните садови кои го исхрануваат мозокот, ја зголемува нивната еластичност и нивниот тонус, го намалува кр-вниот притисок...

Еден од најдобрите народни лекови за бронхит на бели дробови –...

Време е за берење на млади борови иглички. Имено, во месец мај кога започнува да буи вегетацијата, на боровите се појавуваат млади пупки кои...

Мед од борови шишарки: нема кашлица, нема болки во грло, штитната...

Шишарките на борот се употребуваат додека се млади, со величина од 3-5 сантиметри, бидејќи со нивното понатамошно дозревање попримаат дрвенест облик и ги губат...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"