Рецепт за ПУТЕР КРЕМ за украсување на торти и колачи…Најдобар слаткарски…

I РЕЦЕПТ – Овој путер крем може да се комбинира со малини, чоколадо и мелени бисквити – едноставно е непогрешив. А кога тортата не се пече се приготвува за 20 минути – тоа е добитна комбинација!

РЕЦЕПТ 1 – ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

125 г путер,
200 г шеќер во прав и
3 лажици млеко

РЕЦЕПТ 2 – ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

650 мл млеко,
2 ванилин шеќер,
120 г шеќер,
40-50 г густин (50 ако ви е потребен погуст крем како за на пр. принцес крофни),
2 цели јајца,
2 жолчки

ПОСТАПКА:

Путер крем: најдобриот за украсување торти и колачи, а се приготвува за многу кратко време

Видеото за вториот рецепт погледнете го ОВДЕ: