Зелени везени слатко-лути чушки (пиперки) во урда (изварка) – Кој пробал, тој знае

Фото и рецепт: Катерина Спасова

Зелени везени слатко лути чушки (пиперки) во урда (изварка).

 Потребни состојки:

2 кг урда

1 ½ кг везени пиперки

Постапка:

Чушките се сечат на парчиња.

Се посолуваат, па се става урдата.

Се мешаат убаво да се соединат.

Се оставаат така 1 до 2 часа да постојат.

Се собираат во тегли, а потоа се чуваат во фрижидер.

Го правам секогаш. Кој пробал, тој знае.

Едноставно и многу вкусно – промашај нема .

Loading...