Дома Тагови златни правила за долговечност

Таг: златни правила за долговечност

10 знаци што укажуваат дека ќе живеете долго: научниците се сигурни...

Научниците веруваат дека 25% од животниот век на човекот го одредува генетиката, а останатите 75% се надворешни фактори и начин на живот. Научниците конкретно...

Д-Р ХИНОХАРА ЖИВЕЕЛ 105 ГОДИНИ, а неговите совети за долговечност ги...

Може да се каже дека д-р Шигеаки Хинохара е одговорен за долговечноста на Јапонците, бидејќи советите на овој јапонски доктор многу придонесоа за неговата...

9 совети од нутриционист: лубеницата ја подобрува циркулацијата, а јагодата чисти...

Постојат одредени намирници кои е потребно да се јадат во текот на летото, за да бидете постојано хидрирани и да се прочистите од ток.сините...

Јапонскиот доктор живеел 105 години: Тајната за долговечноста е детската енергија

Би можело да се каже дека д-р Шигеаки Хинохара е одговорен за долговечноста на Јапонците, бидејќи советите на овој јапонски лекар многу придонесоа неговата...

Човек кој доживеал 114 години: Тајната на долговечноста е во овие...

Освен на своето тело, Бернард работел и на тоа, до последниот ден и мозокот да му остане во форма! Светската здравствена организација соопшти дека просечниот...

Јапонците живеат така долго поради овој славен лекар: Пред својата смрт...

Јапонскиот лекар Шигеаки Хинохара ги лекувал своите пациенти уште неколку месеци пред својата смрт и им помогнал во поставувањето на медицинските системи, благодарение на...