Дома Тагови Света Петка

Таг: Света Петка

ДЕНЕС СЕ ПРАЗНУВА СВЕТА ПЕТКА: НИТУ ЕДНА ЖЕНА НЕ СМЕЕ ДА...

Македонската православна црква и верниците утре го слават празникот посветен на преподобната маченица Параскева, во народот познат како Света Петка летна. Тој ден многу...

Утре се празнува Света Петка: Жените никако не треба да ги...

Утре се празнува летна Св. Петка Параскева: Жените не треба да ги прават овие две работи! Македонската православна црква во понеделник, 8. август ја...

Кога Св. ПЕТКА се јавува насон сака да ви го каже...

За многумина Света Петка е заштитничка, а се верува дека посебно ги штити и им помага на жените, децата и старите луѓе. Верниците и’...

Молитва кон Света Параскева (Петка)

О, велика Божја угодничке! Храбра девојко, цврста маче-ничке, света Параскево! Со твоите свети молитви биди ни помошничка нам грешните, застапувај се и моли се...

ПЕТОЧКО ВОДИЧЕ: На Сашо му се сонило на ова место да...

Света Петка е селска црква во тетовското село Беловиште. Се наоѓа во живописен предел во месноста Петочко Водиче, во непосредна близина на Беловишките водопади. До...

УТРЕ Е ПРЕПОДОБНA СВЕТА ПЕТКА: Овие обичаи носат здравје, среќа и...

Православните верници на 27-ми октомври го слават празникот на Преподобна Мајка Параскева, Света Петка. Во православната вера, Света Петка многу се почитува, а ја...

Утре ја славиме Света Петка, заштитничка на жените: Ова не смеете...

Легендата и верувањето за Света Петка Трнова се пренесува меѓу христијаните од колено на колено. Оваа светица е една од најпочитуваните, особено меѓу жените. Македонската...

Петочко водиче, лековита вода: на Сашо му се сонило на ова...

Света Петка е селска црква во тетовското село Беловиште. Се наоѓа во живописен предел во месноста Петочко Водиче, во непосредна близина на Беловишките водопади. До...

Првиот пат кога ми се јави Св.Петка во сонот се исплашив...

Утре, 27 октомври, го славиме големиот празник Преподобна Параскева (Петка). Во нејзина чест си спомнуваме на молитви и чуда кои ги направила оваа светителка, како...

Ако насон ви дојде Света Петка, еве што значи: Се јавува...

Пред нас е голем празник: Света Петка, која ја празнуваме во вторник, 27.октомври. Православните верници на 27.октомври, во вторник ја прославуваат Света Петка, а еве...