Дома Тагови симптоми за срцев удар

Таг: симптоми за срцев удар

После прејадување може да се добијат лажни симптоми за инфаркт –...

„Доколку сте се прејале, не е невообиачено доколку почувствувате неугодност во пределот на градниот кош, некој вид на б олка која потсетува на проблем...

Д-Р ПЕТАР ОТАШЕВИЌ: На овој начин телото ве предупредува дека нешто...

Со бројни студии откриено е дека симптомите на срцев у дар се разликуваат кај мажите и жените. Жените можат да доживеат срцев у дар...

Која рака боли пред инфаркт? Познавањето на овие симптоми може да...

Срцевиот у дар може да биде најавен преку болки во градниот кош, но токму болката во рака е еден од најраните симптоми. Срцевиот у дар...

Преживеаните кажаа: Еден месец пред да добиете срцев удар, ќе ви...

Според Центарот за контрола на болести, 735.000 Американци годишно страдаат од срцев удар. Некои од нив ќе се опорават, но многу од нападите ќе бидат...

Ова се симптоми дека сте прележале инфаркт на нозе, а не...

Дали инфарктот на миокардот може да биде незабележлив? Можеби изгледа чудно што поставуваме вакво прашање, со оглед на тоа што оваа акутна катастрофа во...

Ако ви се појават отоци на нозете, ви се заканува сериозна...

Симптомите кои укажуваат на срцев удар се болка во градите, губење на здив или обливање со ладна пот, а малкумина знаат и за овој...

Овие симптоми за срцев удар се јавуваат само кај жени

Срцевиот напад е еден од основните причини за предвремена смрт во современиот свет. За жал, оваа болест може да се појави ненадејно. Сепак, некое...