Дома Тагови Пресвета Богородица

Таг: Пресвета Богородица

Иконата во црквата Света Петка има исцелителна моќ која ги лекува...

Необичната приказна за оваа чудотворна приказна започнува во далечната 1915 година… Во црквата Света Петка во скопската населба Црниче, се наоѓа една чудотворна икона која...

Успение на Пресвета Богородица – За многу години!

“Богородице, и во раѓањето си го сочувала девството, а по своето успение не си го оставила светот, туку си се преселила во живот, Мајко...