Дома Тагови пеглани пиперки

Таг: пеглани пиперки

Пеглани пиперки за зимница! Приготвени на овој начин, пиперката останува цврста...

1 шолја = 200 мл 1 шолјичка = 100 мл Потребни состојки: 5 кг црвени меснати пиперки 5 шолјички масло 2 шолјички сол 2 шолјички шеќер 1 шолја есенција 2-3 главици лук ½...

Кисела пеглана пиперка полнета со морков

Потребни состојки: 50 пиперки со средна величина (5 кг нечистени или 4 кг чистени) 500 мл алкохолна киселина 200 г шеќер 120 г сол 1 конзерванс 1 главица лук 3 средни...