Потребни состојки:

50 пиперки со средна величина (5 кг нечистени или 4 кг чистени)

500 мл алкохолна киселина

200 г шеќер

120 г сол

1 конзерванс

1 главица лук

3 средни моркови

1/2 китка магдонос

Малку бибер

Постапката погледнете ја во видео записот: