Дома Тагови крвна слика

Таг: крвна слика

Научете да ја толкувате вашата крвна слика, што значат моноцити, леукоцити,...

Рутинската крвна анализа и анализата на урина е основна дијагностичка метода во секоја здравствена установа, но и добар и брз скрининг метод кој дава...

Резултати од крвна слика: Што значат покачени гранулоцити, моноцити, леукоцити…

Нашето тело е неверојатен организам. Во него постојат клетки кои не бранат од штетните организми, кои ни разнесуваат кислород во сите делови од телото,...

Зимно време крвната слика мора да ви биде во топ состојба...

Ако нивото на хемоглобин во крвта е намалено, без разлика на бројот црвени крвни зрнца (еритроцити), доаѓа до намалување на капацитетот за пренесување кислород...