Дома Тагови исхрана за дијабетес

Таг: исхрана за дијабетес

5 НАВИКИ ШТИТАТ ОД ДИЈАБЕТЕС, ДУРИ И ДА ГО ИМАТЕ ВО...

Ако некој во вашето семејство има дијабетес, можеби стравувате дека оваа болест ви се заканува и вам. Иако постои наследен фактор, експертите велат дека...

ДИЈАБЕТЕС: Освен на шеќерот, треба да се внимава на уште една...

Дијабетесот е хронично заболување кое се карактеризира од абномалните нивоа на глукоза во кр-вта односно хипергликемија. Овие абнормалности се предизвикани заради тоа што телото...

Дијабетесот е тивка, подмолна болест, а на овие симптоми жените треба...

Покрај физичките разлики кои постојат помеѓу мажите и жените, хормоналните промени, форма на лице, длабочината на гласот и медицинските состојби се разликуваат повеѓу двата...

Популарен доктор тврди: Дијабетесот може да се излекува за 30 дена...

Колку помалку јадете, толку подолго ќе живеете, тврди овој доктор. Доктор Габриел Казенс одамна е познат по тоа што преферира сирова исхрана, но со огромна...